2014-02-25 15:57:29• hírek • MTI/hirado.hu

Megérkezett a Galaxy S5

A Samsung Electronics fellebbentette a fátylat legújabb Galaxy mobiltelefonjáról, amit a barcelonai Mobil Világkiállításon.

Az új készülék megjelenésére olyan időszakban kerül sor, amikor a dél-koreai cégnek igen komoly kihívást jelent az egyre szorosabb verseny, riválisai is hasonló jellegű termékekkel állnak elő. A Samsung Galaxy S5 készülékkel a cégnek az az egyik célja, hogy élénkítse az utóbbi időszakban lelassult eladást.

A bemutatott készüléken végrehajtott legnagyobb változtatás az S4 típushoz képest az ujjlenyomat-érzékelő, viszont csalódniuk kellett azoknak, akik az írisz-szkennerben reménykedtek. A készülék 5,1 inch átmérőjű, ami minimálisan nagyobb, mint a Galaxy S4-esé, de a felbontása ugyanolyan, szintén full HD-s. A készüléknek 16 megapixeles kamerája van, az S4-é 13 megapixeles volt.

Az új Samsung okostelefon 2,5 gigahertzes (GHz) processzora gyorsabb mint a korábbi 1,6 GHz vagy az 1,9 GHz processzorok, amelyeket az S4-ve építettek. A cég ugyanakkor nem akarta feltárni, hogy rendelkezik-e az új készülék 64 bites processzorral, ami jobban tudja kezelni a nagy mennyiségű grafikus információk letöltését. Az Apple 64 bites processzora miatt gondoltak sokan arra, hogy a Samsung is erre kacsingat, de a várakozások később csillapodtak.

A vízálló és portaszító készüléknek nem változott a műanyag háza. A készülék nehezebb és vastagabb lett. Ebből a szempontból úgy tűnik, hogy a Samsung visszalépett volna, de fontosabb volt a számára a nagyobb képernyő és az akkumulátor hosszabb élettartama. Az új okostelefon 8,1 milliméter vastag és 145 grammot nyom. Ezzel szemben az S4 7,9 milliméteres és 130 grammmos.

A Samsung bejelentette, hogy az új okostelefonját áprilisban dobják piacra négy színben: fehér, kék, fekete és arany.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: