2020-06-24 13:07:39• hírek • közlemény

Megérkezett Szatmárnémetibe az első kettő a 17 darab hibrid autóbuszból

Európai uniós pályázatnak köszönhetően vásárolt 17 darab hibrid autóbuszt a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, amelyekből az első kettőt leszállította a pályázaton nyertes vállalat. A koronavírus-járvány miatt a lengyelországi gyár is csökkentet kapacitással üzemelt, így a következő 9 darab augusztusban, a fennmaradó 6 pedig az ezt követő hónapokban érkezik. 

„Folyamatosan dolgozunk a tömegközlekedési vállalat gépjárműparkjának a korszerűsítésén. A 2019-ben beszerzett 5 darab euró 6-os jármű után hamarosan kikerül az első kettő a tizenhét hibrid buszból. Külön köszönet a Solaris képviselőinek, hogy a koronavírus-járvány ellenére is tartották magukat a szerződésbe foglaltakhoz.”- fejtette ki a polgármester. 


Mindegyik autóbusz 120 kW-s elektromos, és 151 kW-s diesel motorral van ellátva, 96 férőhelyes, amelyből 31 ülőhely. Természetesen légkondicionáltak is a jarművek, és kamerákkal, illetve utasszámlálóval is el vannak látva, amelynek köszönhetően a Transurban egyszerűen meg tudja majd állapítani a járatok kihasználtságát.


"Továbbra is prioritásként kezeljük a szatmárnémeti közösségi közlekedés fejlesztését, ezért helyi, országos valamint európai pénzalapokból tovább fogjuk bővíteni és fejleszteni a gépparkot és a szükséges eszközöket. " - nyilatkozta az átvételkor Kereskényi Gábor polgármester. 


A beruházás a Regionális Operatív Programhoz (POR) leadott nyertes pályázatából lett finanszírozva, amelynek összértéke 37.102.839 lej, amelyből mindössze 659.200,54 lej a polgármesteri hivatal önrésze. Szintén a projekt keretén belül épül meg egy modern autóbuszállomás, közlekedésfigyelő és e-ticheting rendszer.

 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: