2008-10-02 03:56:19• hírek • Szatmar.ro

Megérdemelt döntetlen

Recept: pontos védekezés, gyors kontrák. Eredmény: döntetlen a Chelsea ellen.

Hozzávalók: egy remekül és szervezetten védekező Kolozsvári CFR, amelynek játékosai a római mérkőzés miatt duzzadnak az önbizalomtól valamint egy fölényben játszó Chelsea, amely azonban nem tud igazán komoly nyomást gyakorolni az ellenfél kapujára. Kell még hozzá néhány bátor hazai kontra és remek hangulat a lelátókon. Eredmény: egy dicséretes döntetlen, kevés helyzettel.

Dióhéjban így lehetne összegezni a szerda esti Kolozsvári CFR – Chelsea találkozót. A hazaiak mestere, Maurizio Trombetta ugyanazt a csapatot küldte pályára, amely két héttel korábban történelmi győzelmet aratott Rómában. Scolari mester nem számíthatott viszont Deco játékára, akit Ballack helyettesített.

A találkozó nagy részében a Chelsea uralta a játékot és birtokolta a labdát, de fölénye meddőnek bizonyult, nem tudott mit kezdeni a nagyon szervezetten és magabiztosan védekező hazai csapattal. Az első félidőben szinte csak távoli lövésekkel próbálkoztak a csapatok, de mind Mikel és Lampard az egyik oldalon, mind Perreira a másik oldalon eredménytelen maradt. Az első játékrész utolsó szakaszában a kolozsvári csapat több ígéretes kontrát vezetett, elsősorban Dubarbier, Culio és Perreira révén, de nem tudtak Cech kapuja közelébe kerülni.

A második félidőben Anelka némi lendületet hozott az angolok támadásaiba, de Drogba sérülése csökkentette a támadási variációkat. Deco és Joe Cole távollétében ötlettelen volt a Chelsea középpályája, meddő volt a mezőny fölénye. Akárcsak az első félidőben, a második végén is csökkent az angol fölény, és a CFR kétszer is közel állt a gólszerzéshez: előbb Trica lövése érintette a kapufát, majd Perreira betörésénél Cech kapusnak kellett nagyot védenie.

A Kolozsvár remek védekezésével és azzal a dicséretes bátorságával, hogy minden adódó esetben bátran kontrázott, teljesen megérdemelten zsebelte be az egy pontot.
A csoport másik mérkőzésén jól kezdett a hazai pályán szereplő Bordeaux és Gourcuff 18. percben szerzett találatával meg is szerezték a vezetést a Roma ellen. Ám ekkor jött a spanyol Alberto Malleno, aki a 36. percben elhamarkodottan kiállította Henriquét, majd a Roma egyenlítő találata után (Vucsinics) egy szintén könnyen megadott szabadrúgásból Baptista fordította meg az eredményt, hogy aztán újabb góljával bebiztosítsa az olaszok győzelmét.
A csoportban jobb gólkülönbségének köszönhetően a Chelsea vezet a szintén négy pontos CFR előtt, a Roma három ponttal a harmadik, a Bordeaux pont nélkül az utolsó helyen szerénykedik.

Kolozsvári CFR – Chelsea 0-0
CFR:
Stancioiu – Tony, Cadú, Sousa, Pereira – Dani, G. Muresan – Culio, Trica (Didi 89), Dubarbier - Y. Kone
Chelsea:
Cech – Bosingwa, Terry, Alex, Bridge - Lampard, Mikel Obi, Ballack, Malouda (di Santo 74.), Kalou (Anelka 46.) - Drogba (Belletti 58.)

Bordeaux – Roma 1-3
gólok:
Gourcuff (18.) illetve Vucsinics (64), Baptista (71., 83.)
kiállítva:
Henrique (36.)

B csoport

Inter – Werder Bremen 1:1
gólok: Maicon (13.) illetve Pizzarro (62.)

Anarthozisz Famaguszta – Panathinaikosz 3-1
gólok: Sarriegi (11. öngól), Dobrasinovics (15.), Mohammed (78.), illetve Salpingidis (28.)

C csoport

Sporting Lisszabon – Basel 2-0
gólok: Zanni (55., öngól), Derlei (86.)

Sachtior Donyeck – Barcelona 1:2
gólok: Ilsinho (45.) illetve Messi (87, 93)

D csoport

Liverpool – PSV Eindhoven 3:1
gólok: Kuyt (4.), Keane (34.), Gerrard (76), illetve Koevermans (78.)

Atletico Madrid – Olympique Marseilles 2:1
gólok: Agüero (4.), Garcia (22.) illetve Niang (16.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: