2011-03-15 18:00:54• hírek • Szatmar.ro

Megemlékeztünk a hősökről

Az István téren álló Petőfi szobornál került megrendezésre az az ünnepi megemlékezés, amelyet a Szatmárnémeti RMDSZ szervezett.

A délután 5 órakor kezdődő esemény a Szózat eléneklésével indult, amelyet a Bartók Béla Kulturális Egyesület és a Balcescu-Petőfi általános iskola kórusa adott elő,az ünneplő tömegből bekapcsolódókkal.

Ezt követően Nm. Ft. Schönberger Jenő római katolikus megyéspüspök és Nt. Kovács Sándor református esperes szólt az egybegyűltekhez. A történelmi magyar egyházak képviselőinek ökumenikus istentiszteletét követően Koncz Kriszta kölcseys és Rózsa Molnár Henriette Művészeti líceumos diákok szavaltak.

A Balcescu-Petőfi általános iskola énekkara ünnepi dalokkal fokozták az ünnepélyes hangulatot, majd Tilki Attila, a FIDESZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei elnöke, Fehérgyarmat polgármestere üdvözölte a jelenlévőket. A márciusi hősökről szólva elmondta, az olyan egyszerű emberekre is emlékeznünk kell, akiknek nevét a nagy többség nem ismeri, azonban ebből a többségből állt össze az a csapat, ami 1848-ban az elnyomók ellen lázadt.

A magyarországi politikus ünnepi beszédét követően a Bartók Béla Kulturális Egyesület műsorára került sor, majd az egybegyűltek elhelyezték koszorúikat a szobornál.
Idén a szokásostól is több szervezet rótta le kegyeletét az elesett hősök emléke előtt. A megemlékezés a Himnusz eléneklésével zárult, ami után az ünneplők a Szatmárnémeti Északi Színházba vonultak át.


A szemerkélő eső ellenére sokan összegyültek az István téren
A szemerkélő eső ellenére szép számban összegyültek az István téren



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: