2014-07-19 14:20:32• hírek • MTI

Megemlékeztek Kolozsváron az egyetem a maláj géppel lezuhant diákjáról

A kolozsvári orvosi egyetem udvarán mintegy százan emlékeztek pénteken este a Kelet-Ukrajnában lelőtt maláj repülőgép két kolozsvári diák áldozatára - közölte a Mediafax hírügynökség.

A kolozsvári orvosi egyetem két diákja egy ausztráliai orvosi kongresszusra tartott a lelőtt maláj utasszállítón. A román és kanadai állampolgárságú fiatalember, és német állampolgárságú barátnője az egyetem másodéves hallgatói voltak. Az egyetem udvarán diáktársaik, tanáraik, és a fiatalember rokonai emlékeztek virágokkal, fényképekkel, gyertyákkal az áldozatokra. A két diák emlékére pénteken gyászlobogót tűztek ki az egyetem épületeire.

A szerencsétlenség román áldozatának a névtelenséget kérő családja Kolozsvárról vándorolt ki Kanadába. A 24 éves fiatalember tanulni tért vissza szülővárosába. A második egyetemét végző hallgató az egyetem szenátusának a diákképviselője volt.

A holland külügyminisztérium pénteken hivatalosan tájékoztatta a külképviseleteket a malajziai utasszállító gép katasztrófájában életét vesztő 283 utas állampolgárságáról. A holland hatóságok információi szerint nem volt magyar utas a szerencsétlenül járt repülő fedélzetén.

Csütörtökön az ukrajnai Donyeck megyében 298 emberrel a fedélzetén lezuhant a Malaysia Airlines Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó Boeing 777-es gépe, egyes jelentések szerint rakétatalálat érte.

 

Nagy Anna elmondta: a tragédia valamennyi utas áldozatát azonosították. E szerint 192 holland, 29 malajziai, 27 ausztrál, 12 indonéz, tíz brit, négy német, négy belga, három Fülöp-szigeteki, egy új-zélandi és egy kanadai-román kettős állampolgár vesztette életét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: