2016-05-27 09:42:10• hírek • Szatmár.ro

Megemlékezés a Magyar Hősök Napján Lázáriban

Május 29-én, a Magyar Hősök Napja alkalmából megemlékezésre kerül sor Lázáriban, a Szatmári Híd Egyesület szervezésében.

A Hősök Napját első alkalommal az 1917-ben történő törvénybeiktatásakor tartották meg az I. világháború hősi halottainak a tiszteletére, amit 1924-ban ismét megerősítettek. Ennek ellenére a kommunista időszakban be volt tiltva a megemlékezés, de 2001-től ismét törvény teszi lehetővé a hősi halottakra való megemlékezést, kibővített formában

Vasárnap a Szatmári Híd Egyesület és Lázári is csatlakozik az ünnepségsorozathoz. Ennek keretében koszorúzással egybekötött ünnepségre, és koncertekre is sor kerül.  A rendezvény címe: "Emlékezzünk együtt a Partium hőseire - Hősök napja Lázáriban"

A rendezvény programja:
11:00 - Istentisztelet a református templomban
12:00 - Rövid ünnepség és koszorúzás a Petőfi Sándor Szaklíceum udvarán található I. Világháborús emlékműnél
12:30 - Emlékmenet az Emlékparkhoz
13:00 - A felújított emlékpark átadása, irodalmi műsor és koszorúzás a II. Világháborús és az '56-os emlékműveknél
19:00 - Ünnepi koncertek a Chrome RT és a Nemzeti Hang zenekarok részéről 

A település focipályáján közben Családi Nap zajlik helyi tehetségek bemutatóival, bográcsfőzőversennyel és kispályás focibajnoksággal, reggel kilenc órától. Ez utóbbiakba bárki bekapcsolódhat csapatával, előzetes bejelentést követően. Bemutatkozik a helyi UCCSE zenekar, Balázs Pali és a Bertici Fivérek is részt vesznek az eseményen, akik koncertjükkel  biztosítják a megfelelő hangulatot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: