2010-04-14 14:40:35• hírek • Póti Orsolya

Konferencia a "Hám János" dísztermében

A Szatmárnémeti Hám János Teológiai Iskolaközpont dísztermében konferenciára kerül sor A fiatalok makró és mikró közösségei határokon átívelő együttműködése, cserekapcsolatai, az ifjúsági és civil szervezetek összefogásával" címmel.

Április 15-én, csütörtök délelőtt 10 órától a Szatmárnémeti Hám János Teológiai Iskolaközpont dísztermében konferenciára kerül sor. „A fiatalok makró és mikró közösségei határokon átívelő együttműködése, cserekapcsolatai, az ifjúsági és civil szervezetek összefogásával" című program céljai már a címből is világosan kiderülnek. A szervezők a célokat Szatmárnémeti - Kolozsvár - Marosvásárhely - Székelykeresztúr - Segesvár - Fehéregyháza - Székelyudvarhely - Madéfalva - Csíkszentdomokos - Csíkszereda - Csíksomlyó - Szárhegy - Gyergyószentmiklós - Békásszoros - Szováta - Korond - Marosvásárhely - Kolozsvár - Nyíregyháza útvonalon valósítják meg.

A konferencia részletes programja a következő:

10:00 Köszöntő: Schönberger Jenő Szatmári megyéspüspök
10:10 -10:30 Szatmárnémeti város történetéről, jelenéről, terveiről és a városban működő ifjúsági és civil szervezetek tevékenységeiről tart előadást Nits János városi tanácsos.
10:30 - 11:00 „Egészség megőrzése a mindennapokban" címmel két előadás lesz.A táplálkozás szerepe a betegségek megelőzésében, élelmiszer adalékanyagok és egészséges táplálkozás - Dr. Olajos Judit onkoradiológus főorvos, Jósa András Oktató Kórház Nyíregyháza
11:00 - 11:30 Az egészséges életmódról, a fiatalokra ható káros szenvedélyek (alkohol, dohányzás, drog és a függőséges internetezés) hatásairól és kialakulásának megelőzéséről tart előadást: Dr. Ivancsóné Dr. Obbágy Veronika főorvos a Megyei - Városi Tüdőgondozó Intézet vezetője
11:30 - 11:50 SZÜNET
11:50 -12:10 Hans Lindner Alapítvány tevékenységét bemutatja Koczinger Tibor elnök
12:10-12:25 Szatmár Megyei Karitász tevékenységét és a hátrányos, nehéz helyzetben élő fiatalok, családok megsegítéséért tett erőfeszítéseit mutatja be Löchli Tünde Caritas-igazgató
12:25 - 12:45  A magyar nyelvű oktatás helyzete Erdélyben - tájékoztatás a Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpontban folyó magyar és idegen nyelvű oktatásról.
A konferencia moderátora Ádámkó István-Csaba, a Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpont igazgatója lesz.

A címben szereplő programot, melyre minden érdeklődőt tisztelettel meghívnak a Szent Imre Katolikus Szülők Egyesülete a Szent Imre Katolikus Alapítvánnyal, a Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Kollégiummal, a Rákóczi Szövetség Szent Imre Középiskolai Ifjúsági Szervezetével, a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziummal és az Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumért Alapítvánnyal, a Rákóczi Szövetség Evangélikus Kossuth Lajos Középiskolai Ifjúsági Szervezetével, a  Hans Lindner Alapítvánnyal, a Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközponttal és a Munkácsi Szent István Líceummal együttműködve - az NCA Nemzetközi Civil Kapcsolatok és Európai Integrációs Kollégium támogatásával valósították meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: