2020-03-10 17:04:46• hírek • közlemény

Megelőző intézkedéseket vezetett be a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal is

A lakosság egészsége és biztonsága a legfontosabb számunkra, ezért a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal megtette a szükséges lépéseket a koronavírus-járvány megelőzéséért. Eszerint az alábbi intézkedések lépnek életbe:

  1. A TRANSURBAN Rt. minden forgalomban lévő járművét a járatok végén fertőtleníti, a jegyautomatákat pedig naponta kétszer;
  2. A közintézményeknek otthon adó épületek fertőtlenítéséhez meg lettek vásárolva a szükséges anyagok;
  3. Antibakteriális vegyszerek (250 dózis) lettek beszerezve, amelyet az alkalmazottak kapnak meg;
  4. Az önkormányzat és az alárendelt intézmények alkalmazottai számára szájmaszkot biztosítanak;

A Sürgősségi Helyzetek Önkéntes Felügyeletének mai ülésén az önkormányzat és az alárendeltségébe tartozó intézmények működésről is döntöttek.  A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében előírt iskolai szünet alatt minden tanügyi intézményt fertőtlenítenek; A Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság által működtetett bölcsődék egyelőre március 11. és március 22. között zárva lesznek.


A fertőtlenítést nemcsak a polgármesteri hivatalban, hanem az alárendelt intézményekben – Szociális Igazgatóság, Helyi Adók és Illetékek Igazgatósága, APASERV Rt, TRANSURBAN Rt., Közterület-fenntartó Vállalat – is el kell végezni; A költségvetésből külön összeg lett elkülönítve a szükséges fertőtlenítőszerek beszerzésére; Minden szabadtéri rendezvény lebonyolítása csak az Egészségügyi Hatóság engedélyével lehetséges; Az Északi Színház, a Dinu Lipatti Filharmónia és a G.M Zamfirescu Kulturális Központ sem szervez újabb előadásokat március 31-ig; A Szatmárnémeti VSK által szervezet sportesemények zártkörűek lesznek;


Megkérjük Önöket, az adók és illetékek befizetésekor használják az online platformokat, az Lakosságnyilvántartó Hivatalnál pedig kérjenek időpontot a www.satu-mare.ro honlapon.


Megkérjük Önöket, hogy kezeljék higgadtan a helyzetet, ne osszanak meg ellenőrizetlen rémhíreket, és kerüljék a tömegeket. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal folyamatosan tájékoztatni fogja a nyilvánosságot a fejleményekről.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: