2007-08-02 18:32:47• hírek • István Löchli

Sikeres tájékoztatás

 A Caritas több intézménnyel közösen ismertetőt tartott a drogprevencióról.

Nemrégiben érkezett haza a Szatmárnémeti Caritas több önkéntese, Olah Katalin, a Drog és AIDS prevenció munkatársának vezetésével a marosvásárhelyi Félszigetről, ahol sikeres előadásokat tartottak a táborozók körében, a drog (illegális kábítószerek, alkohol és cigaretta) és AIDS témakörökben.


A programmal nem szándékoztak szabályozni Félszigeten a résztvevők drogfogyasztási, alkoholfogyasztási vagy dohányzási szokásait, hanem az érintettek tájékoztatást kaptak ezeknek a veszélyeiről és a kockázati tényezőiről. Az idei évben öt szervezet dolgozott együtt: a Marosvásárhelyi Állami Drogközpont, a Babes Bolyai Tudományegyetem Szociális munka szakcsoportja, a Bonus Pastor Alapítvány, a Benone Alapítvány, a Szatmárnémeti Caritas Szervezet Drogprevenciós és Tanácsadó iroda. Kalóz János, volt drogfüggő személyes történeteit mesélte el, és ismertette a fiatalság körében ennek a szörnyű világnak a visszájait. Idén mintegy 200 látogatója volt a Félszigeten felállított Drogprevenciós sátornak, és több mint 70 ember egy alkohol érintettség tesztet is kitöltöttek. Külön öröm volt a szervezet munkatársainak, hogy nemcsak azok keresték fel a Drogprevenciós sátrat, akiknek ilyen jellegű problémáik lettek volna, hanem sokan, érdeklődtek a témák és a programok iránt.

A legeredményesebb programok a kérdezz-felelek, a cigi csere-bere (28 szál cigarettát kaptak, melynek fejében a résztvevőket képeslapokkal jutalmazták), a tájékoztatás és a Függő Színhely volt.

Olah Katalin, a szatmárnémeti Drogprevenciós és Tanácsadó iroda munkatársának elmondása szerint, nagy öröm volt számukra, hogy kitűnő volt a közreműködés és a kommunikáció a partnerszervezetek között, olyannyira, hogy további együttműködés várható a jövőben. A jelenlevő önkéntes csoportvezetők között is kialakult egy párbeszéd és tapasztalatcsere, ami elősegítheti az elkövetkezendőkben a munkájukat. Említésre méltó, hogy nagyon sok szatmárnémeti fiatal látogatta meg a Drogprevenciós sátrat, amely kiindulópontot jelent, hogy helyi szinten is érdeklik a fiatalságot a DROG/AIDS prevenciós programok.
Csoportos beszélgetés
 
Sokan kitöltötték az alkohol érintettségi kérdőívet

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: