2011-10-12 12:43:04• hírek • Póti Orsolya

Nyílt nap a természeti katasztrófák csökkentésének világnapján

A Szatmár Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség október 12-én, a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából nyílt napot szervezett. Ez alkalomból több kisiskolások csoport látogatott el a felügyelőség székhelyére, ahol részt vettek a tűzoltók látványos bemutatóin.

Az ENSZ egy 1989-es, majd 2001-es határozatában nyilvánította minden év októberének második szerdáját a természeti katasztrófák kockázatcsökkentése világnapjává. Ez alaklomból országunkban a tűzoltóság, így a Szatmár Megyei „Somes" Katasztrófavédelmi Felügyelőség is nyílt napot és tájékoztató akciót szervez.

A szatmári tűzoltóság október 12-én, déli 12 órától várta az érdeklődőket, ugyanis látványos bemutatókkal készültek a kisebbek számára. A bemutatók előtt Burz Iulian főfelügyelő tájékoztatta a sajtó képviselőit arról, hogy az előrejelzések szerint milyen természeti katasztrófák érhetik Szatmár megyét, és hogy mire kell a lakosoknak odafigyelniük. Egyre gyakoribb a szélsőséges időjárás, ezáltal pedig több a természeti katasztrófa. Szatmár megyét elsősorban árvízveszély fenyegeti, de szóba jöhet földcsuszamlás, erdőtűz és földrengés is.

A felügyelőség munkatársai arra törekednek, hogy megelőzzék a természeti katasztrófákat és csökkentsék annak kockázatát. Ehhez a csapatok komoly felkészültségére, speciális mentőfelszerelésekre, különböző gyakorlatokra és nem utolsósorban a lakosság informálására van szükség.  Burz Iulian elmondta, a felügyelőség igyekszik minél hatékonyabb módszert kifejleszteni a lakosok informálására, a diákok felkészítésére. Például a nyílt napok célja is az, hogy az érdeklődők betekintést nyerjenek a tűzoltók munkájába, és fontos információkhoz jussanak.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: