2017-08-07 11:39:58• hírek • (x)

Megelőzhetjük az agyvérzést és a szívinfarktust

A megoldás a Lite Centernél, a VIPORT készülék!

A túlzott stressz a szívbetegségek egyik rizikófaktora. Nyugalmi állapotban a felnőtt szív percenként átlagosan 72-szer dobban, azonban stresszhelyzetben az adrenalin hatására a szívműködés felgyorsul. A szív ingerületképző és -vezető rendszere nagyon érzékenyen reagál a külső és belső stresszhatásokra. Stresszhelyzetben a vérnyomás emelkedik, és az állandó stresszhelyzetben élőknél ez a folyamat állandósul, így a szervezet különböző kóros elváltozásoknak van kitéve. A túlzott, nem kezelt stressz magas vérnyomást, szapora pulzust, fokozott verítékezést, kóros légszomjat okozhat, és a szívinfarktus, valamint az agyvérzés legfőbb kockázati tényezője.

A modern technológiának köszönhetően a szív- és érrendszeri stressz gyorsan és könnyen mérhető. Egyik ilyen mérőeszköz a VIPORT.

A VIPORT a német Energy-Lab Technologies GmbH (Hamburg) által kifejlesztett kisméretű, hordozható, hálózatfüggetlen készülék, amely a szív ingerületvezetésének adataiból (EKG) egy úgynevezett ElektroKardioPortre-t (EKP) készít. A VIPORT olyan finom elektrofiziológiai eltérések felismerését teszi lehetővé, amelyek a szív komolyabb megbetegedését előzhetik meg.

A VIPORT mérés közben elemzi a bejövő EKG jeleket, matematikai algoritmusokat használva. A felvett jelfolyamból elemzi a kiválasztott morfológiai feltételeket (QRS), a szívritmus változást, valami a szívütések közötti távolság egyenletességét is. Ha a mérés elkészült, az eredmény a színes grafikus kijelzőn jelenik meg.

A készülék grafikusan ábrázolja az Elektro Kardio Portre-t (EKP). Ez a színes, háromdimenziós portré gyorsan vizualizálja a szív aktuális állapotát. Jól látható módon, színváltozással jelzi a normál értéktől eltérő eredményt, így már korai stádiumban figyelmeztet a problémákra. A kapott értéktől függően idejében fel tudunk lépni a szív- és érrendszeri betegségek megelőzése érdekében.

A mérés elsősorban a hirtelen szívhalál lehetőségének kiszűrése miatt fontos. A mérés célja:
- a szív aktuális stresszterhelésének kiértékelése
- megelőzése.

Kinek lehet szüksége a vizsgálatra?
- aki gyakran áll feszültség, stressz vagy lelki megterhelés alatt
- akinek rendszertelen az életvitele
- aki nem táplálkozik egészségesen
- aki mozgásszegény életet él, ülőmunkát végez
- akinek családjában előfordult szív-, és érrendszeri megbetegedés.

Minél korábban és pontosabban ismeri a szívét érő stresszhatás szintjét, annál hamarabb tudja alkalmazni a stresszcsökkentő módszert az egészséges táplálkozást és a testmozgást.

Ha további információkat szeretne a VIPORTTAL kapcsolatban, vagy fel szeretné mérni szívének stresszállapotát, 2017. augusztus 31-ig ingyenesen megteheti, ha hívja a 0756-163-512 telefonszámot, vagy regiszrál a következő linken: http://www.lite-center.com/viport-allapotfelmeres/.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: