2014-10-31 18:34:06• hírek • Szatmar.ro

Megélhetésükért aggódnak a Darai út lakói

Megélhetésükért és életmódjukért aggódnak Szatmárnémetiben a Darai út lakói: a többségében nyugdíjasok az állattartás betiltása és a lovasszekerek közlekedésének ellehetetlenítése miatt tiltakoznak.

„A szekeret könnyű elkobozni, gyerekeket viszont sokkal nehezebb etetni", foglalta össze a helyiek elkeseredettségét az egyik lakos péntek délután, amikor a PDL városi és megyei tanácsosaival, Feher Doinával, Cosmin Ratiuval valamint Adrian Cosmával találkoztak a Darai úton egyfajta lakossági fórumon.

A környéken lakók felháborodását az tette aktuálissá, hogy két hete egyikőjük lovasszekerét a Darai úton elkobozta a helyi rendőrség, ráadásként pedig 500 lejes bírságot rótt ki rá. „Ez elfogadhatatlan! Sanyi bácsinak 350 lejes nyugdíja van, ebből hogyan fizethetné ki az 500 lejes bírságot", mondta Ratiu. „Arról nem beszélve, hogy a helyi rendőrség beérhette volna egy figyelmeztetéssel, mivel első alkalommal állította meg a bácsit", tette hozzá az ügyvéd Cosma.

A Darai útiakat az állattartási tilalom is zavarja. „Ebből éltünk egész életünkben! Most meg valaki földet vesz mellettem, oda építi villáját és aztán panaszt tesz, hogy zavarja a kakas kukorékolása. Ez sem korrekt! Mi is adófizetők vagyunk, mégis kevesebb jogaink vannak a jelek szerint", zúdult a panaszözön a politikusokra. „Ez a néni 110 lej nyugdíjat kap! Miként éljen meg, ha nem tarthat egy-két állatot?", jött az újabb felvetés.

„Egyeztettem az RMDSZ-es kollégákkal. Igyekszünk kidolgozni egy olyan határozattervezetet, amely megpróbál gyógyírt találni az önök problémájára. Addig is arra kérem önöket, írjanak össze egy listát, kinek milyen problémája van: hány állatot és milyet tartana, kinek van szekere. Valahogy differenciálni kell a határozatot, nem lehet ugyanaz érvényes a belvárosra, mint a város szélére. Legközelebb RMDSZ-es kollégákkal is jövünk ki", jelentette ki Ratiu,

„Nem akarunk mi a belvárosban szekerezni, de legalább a város széli földjeinkhez jussunk ki! Vagy mi legyen velük? Maradjanak parlagon?", mondták a Darai útiak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: