2020-05-25 11:43:42• hírek • Bede Emőke

Megélénkült a forgalom a Szatmár megyei határátkelőknél

Május 24-én mintegy 34 800 személy és 16 600 közlekedési eszköz lépte át Románia határait. A belépő oldalon megközelítőleg 20 ezer személy érkezett, az országot pedig kb. 14 800 fő hagyta el – derül ki a Román Határrendészet 24 órás összesítéséből.

A legtöbben értelemszerűen a román-magyar határt lépték át. E határszakasz 11 átkelőjén összesen 23 700-an keltek át: ezek közül kb. 14 300-an a belépő oldalon, 9 400-an pedig a kilépő oldalon jelentkeztek határátlépésre. A közegészségügyi igazgatóság munkatársai által elvégzett vizsgálatok nyomán mintegy 6 900 főt küldtek otthoni elkülönítésbe vagy - külön kérésre - intézményes karanténba. A legnagyobb forgalmat lebonyolító átkelők az alábbiak voltak: Nagylak I. - 3171 (köztük 1321-en gyalog), Bors – 1603, Nagylak II. - 1128.


A határrendészet legfrissebb közleményében is arra buzdítja az utazókat, hogy használják mindegyik, a nemzetközi forgalom számára megnyitott határátkelőt, hiszen csak így kerülhető el, hogy egy-egy átkelőnél komoly torlódás alakuljon ki. Annak érdekében, hogy megkönnyítse a Romániába Magyarország területén keresztül érkezők helyzetét, a határrendészet egy térképet is készített, melyen a szomszédos ország területén kialakított tranzitútvonalakat, és a román-magyar határon választható határátkelőket tüntették fel.



Mi a helyzet Szatmár megyében?

Vasárnap reggeltől hétfő reggelig a petei határátkelőt használva összesen 1 127 fő lépett Szatmár megye területére, melyek közül 617 személynek otthoni elkülönítést irányoztak elő, a teherfuvarozók és a határ menti ingázók azonban folytathatták útjukat. Csanálosnál ugyanebben az időkeretben mindösszesen csak 33 fő lépett megyénk területére, a DSP munkatársainak utasítására pedig mindannyiuknak otthoni karanténba kellett vonulniuk.


A határátlépés mikéntjéről ide kattintva tájékozódhat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: