2012-02-27 16:30:07• hírek • Prohardver.hu

Megduplázott firkálós tablet: Samsung Galaxy Note 10.1

Az MWC-n hivatalosan is bemutatkozott a Note sorozat új tagja.

A Samsung Galaxy Note tablet-telefon hibrid elég vegyes érzéseket váltott ki az emberekből, a gyártó legújabb Note tagja, a 10.1 viszont már valamivel piacképesebb eszköznek tűnik. A hivatalos bejelentésre a mai nappal Barcelonában induló MWC (Mobile World Congress) keretein belül kerül sor, ahonnan helyszíni, részletes beszámolókat egyébként az idén is a Mobilarena csapata szolgáltatja a magyar érdeklődőknek. A Samsung igen népes tablet kínálata úgy tűnik, hogy lassan két fő kategóriára szakad: az egyik oldalon a tisztán tapogatásra felkészített „Tab" eszközök sorakoznak, még mellettük a stylus-os bevitelre is alkalmas „Note" széria kezd körvonalazódni.

Az 5"-es Galaxy Note-hoz hasonlóan természetesen a 10.1-es variánsban is a mellékelt beviteli eszközön, az S Pen-en van a hangsúly, mely lényegében egy olyan kapacitív stylus, mely nyomásérzékeny és egy programozható nyomógombot is tartalmaz. Ezzel a 10,1"-es, 1280x800 pixel felbontású kijelzőn kiválóan jegyzetelhetünk, rajzolhatunk és szerkeszthetünk, a gyártó abszolút tollszerű élményt ígér.

Tehát akár egy szteroidon érlelt Galaxy Note-nak is tekinthetnénk az új jövevényt, azonban a méretén kívül van egy lényeges különbség: a 10.1 nem kapott GSM modult, vagyis a hagyományos értelemben vett telefonálásra alkalmatlan. Persze a Wi-Fi, Bluetooth 3.0 és HSPA+ adatkapcsolatokat támogatja.

A cikk folytatása a Prohardver.hu oldalon olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: