2010-01-28 11:33:58• hírek • Gozner Gertrud

Megduplázódott az áldozatok száma

Alig értünk január végére, máris megduplázódott a halálos balesetek száma a megyében.

Nyolc személy vesztette életét ebben az évben a megye útjain, ez kétszerese a 2009 januárjában regisztrált négy áldozatnak. Ebben az évben a megyében összesen 12 súlyos baleset történt, a nyolc halálos áldozat mellett 13 súlyos sérültet tartanak nyilván. A balesetekben az ütköző sofőrök mellett sokszor szabálytalanul közlekedő gyalogosok, illetve kerékpárosok voltak az áldozatok.

A legveszélyesebb útszakasznak idén a DN 19 országút Nagykároly és Mezőpetri közti szakasza bizonyult, ahol január harmadikára virradó éjjel hárman haltak meg egy ütközés során. Egy húsz éves női sofőr a fáradtság miatt elaludt a volánnál, a gépkocsi áttért a menetiránnyal ellenkező sávba, ahol frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedő autóval. A vétkes sofőr és a másik gépkocsiban utazó két személy a helyszínen meghalt.

Az elmúlt hétvégén ismét halálos baleset történt Mezőpetriben, amikor is egy szabálytalanul átkelő 66 éves férfit sodort el egy autó. 2009 első hónapjában tíz közúti baleset történt a megyében, ebben négyen vesztették az életüket, míg kilencen szenvedtek súlyos sérülést.

A Szatmár Megyei Rendőrség ezúton felhívást intéz a sofőrökhöz, hogy mindig az időjárási viszonyoknak megfelelően vezessenek és ne fogjanak veszélyes előzésekbe. A rendőrség különösen a lassan araszoló kocsisorokra figyel, hogy a sofőrök ne kezdjenek szabálytalan előzésekbe a gyorsabb haladásért.

Kérik az autók vezetőit, hogy a téli útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek, a gépkocsiban mindenki kapcsolja be a biztonsági övet, indulás előtt ellenőrizzék a kocsi lámpáit és azokat nappal is bekapcsolva használják, tartsák be a gépkocsik közötti követési távolságot, és csúszós utak esetén a motorféket használják.

A gyalogosoknak felhívják a figyelmét, hogy csak a kijelölt helyeken keljenek át az úttesten, és csak azután lépjenek le, miután megbizonyosodtak róla, hogy a sofőr megadja számukra az elsőbbséget.



Nyolc halálos baleset történt idén a megyében


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: