2009-07-04 14:00:24• hírek • MTI/Reuters/AP

Michael kontra Elvis

Komoly riválisa akadt az Elvis Presley 1977-es halálának emlékét őrző Gracelandnek, Michael Jackson kalifornai híres birtoka, a 2005 óta üresen álló Neverland.

Michael Jackson még 2005-ben - a gyermekmolesztálással kapcsolatos pere után - hagyta el a Pán Péter inspirálta fantáziabirodalmat, mely 2008 óta a Colony Capital LLC tulajdonát képezi. Az énekest nem a farmon fogják eltemetni, de a pop királyának "emlékművét" csütörtökön ismét megnyitották a látogatók előtt, akik szabadon bolyonghattak a labirintusszerű folyosók, kiüresedett szobák és elhagyatott játékvasutak maradványai között.

Neverland komoly riválist teremthet ezzel Elvis Presley emlékhelyének, melyet 1982-ben nyitottak meg a nyilvánosság előtt és amely évente 600 ezer látogatót vonz. A "Presley-üzem" - a jogdíjak, Graceland és a Heartbreak Hotel bevételei - tavaly 11,7 millió dollár (2,3 milliárd forint) bevételt hozott. 

"Michael Jackson világszerte ismert volt és valószínűleg még Elvisénél is erősebb a rajongói bázisa. Neverland sokkal nagyobb Gracelandnél és Los Angeles már így is a legfőbb turistacélpontok közé tartozik" - mondta Roger Brooks, a Destination Development International vállalat vezetője.

"Neverland megtestesíti mindazt, ami Michael Jackson volt, a jót és a rosszat egyaránt. Évente akár egymillió látogatót is fogadhatna. Az emberek kíváncsiak. Látni akarják, hogyan is történtek a dolgok pontosan. Jackson Neverlandben élte meg életének néhány legdrámaibb pillanatát, majd elmenekült innen, de ez éppúgy hozzátartozik a történethez" - nyilatkozta Brooks a Reuters hírügynökségnek.


Neverland komoly turistacélponttá válhat.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: