2014-11-08 09:44:24• hírek • MTI

Megdőlt a napi melegrekord Magyarországon

Megdőlt a napi melegrekord, Fülöpházán csaknem 25 Celsius-fokos meleg volt pénteken - közölte Gaál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-vel.

Mostanáig 1963-ban volt a legmelegebb november 7-én. Akkor Mezőhegyesen 23,5 fokig emelkedett a hőmérséklet. Most ennél több mint 1 fokkal melegebb volt, a Kecskeméthez közeli Fülöpházán, ahol 24,6 fokig melegedett a levegő.

Az előrejelzés szerint a hétvégén is folytatódik az évszakhoz képest enyhe idő. Szombaton ugyan jellemzően erősen felhős vagy borult lesz az ég, de főként a Tiszántúlon hosszabb időszakokra felszakadozhat a felhőzet. A hajnali óráktól a Dunántúlon egyre többfelé valószínű eső, emellett délutántól az ország keleti felében szórványosan alakulhat ki záporeső. A Dunántúlon helyenként a szél is megerősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-14 fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet 11-20 fok között alakul, a Dunántúl nyugati felén lesz a leghűvösebb, a keleti határ mentén a legmelegebb.

Vasárnap kezdetben helyenként kisebb eső, szitálás még lehet, majd csapadék nem valószínű. Reggel, délelőtt foltokban ködre kell számítani. A minimumhőmérséklet 6-12, a maximumhőmérséklet 13-18 fok között alakul.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: