2018-02-18 14:09:52• hírek • Bede Emőke

Megdöbbentő valóság: erre ment el az Olimpia pénze

Hosszas betegség után örökre itt hagyott minket – állhatna a labdarúgó csapat gyászjelentésében, hiszen a működést ellehetetlenítő anyagi helyzet nem egyik napról a másikra alakult ki. A  nyilvánosságra hozott információk arra derítenek fényt, hová tűnt el a kasszából az a rengeteg pénz.

Már nem egyszer tájékoztattuk olvasóinkat arról a helyzetről, melybe a szatmári labdarúgó csapat került. Az adósságok felhalmozódása az utóbbi években olyan szintre került, hogy az Oli nem tudott részt venni soron következő mérkőzésein, nem tudott béreket fizetni, játékosok szálltak ki, stb. Mindezek együttes következményeként a klub végleg lehúzhatta a rolót.
 

Az Olimpia most azonban hivatalos Facebook oldalán tett közzé egy terjedelmes elemzést, melyben két évnyi anyagot tekintenek át. Két olyan évét, mely visszafordíthatatlan károkat okozott a csapat működésében.
 

A történet 2010-ben kezdődik, amikor is a Szatmár Megyei Tanács, a Helyi Tanács, illetve az Olimpia 2008 Sportegyesület közösen megalakítják az FC Olimpia 2010-et. Az alapító okirat szerint a Helyi és a Megyei Tanács fedezik az anyagi kiadásokat, a sportegyesület pedig a labdarúgás területén szerzett tapasztalatával igyekszik felvirágoztatni az újonnan megalakult klubot.
 

A nyilvánosságra hozott dokumentumok azonban arról árulkodnak, koránt sem volt minden rendben az Olimpia háza táján. Az elemzett években két szatmári cég számított a legnagyobb támogatónak, melyek tulajdonosa éppen az a személy volt, aki magára vállalta a klubelnökséget is. A bejegyzés szerint 2010 végén és 2011 első felében a kiadások 90 százaléka ezen a két vállalaton folyt keresztül.
 

Majd a harmadosztályba való felkerülés mindent megváltoztatott: 10 focistát alkalmazott a klub 118 és 160 lej közti nettó fizetéssel. Ezzel egyidőben új partnerek jelennek meg, többségük bukaresti. A segítségükkel megvalósított vásárlások értéke soha nem haladta meg a napi 5000 lejt, ugyanis a jelenlegi törvények értelmében ennyit lehet egyszerre készpénzben kifizetni. 2010 decembere és 2011 decembere között az így elköltött összeg meghaladta a 670 000 lejt. S hogy mit „vásároltak” ennyi pénzből? Töméntelen mennyiségű labdát, focicsukát, mindenféle egyéb felszereléseket. Hogy ezekből hányat láttak maguk a játékosok, azt megtippelni sem lehet.
 

Az Olimpia vezetősége által közzétett bejegyzésben további kimutatások nyilvánosságra hozását ígérik. S mi a céljuk ezzel? Hogy a város tiszta képet kaphasson az elmúlt évek mismásolásairól, és mindenki levonhassa a következtetést, mi vezetett ahhoz, hogy a klub játékosai nem lépnek többet pályára.


Ezt és ehhez hasonló dokumentumokat adott közzé az Olimpia jelenlegi vezetősége.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: