2008-11-22 14:24:30• hírek • Szatmar.ro

A pandúrok ismét kibabráltak a CFR-el

A bajnoki címvédő sorozatban második meccsét veszíti el a Pandurii ellen 2-1 arányban, így, amennyiben nyer a két éllovas, tovább távolodik a címvédéstől. A Steaua zsinórban 12. meccsén is nyeretlen maradt, ezúttal Craiován nem tudtak nyerni piros-kékek.

A román labdarúgó bajnokság 27. fordulójában  a bajnoki címre hajtó Kolozsvári CFR a bennmaradásért küzdő Pandurii Targu-Jiu együttesét fogadta. Bár a vendégek győzelmére senki sem fogadott volna nagyobb összegben, a Zsil-völgyiek mégis elvitték a három pontot, Trica csak szépíteni tudott. Akkor úgy tűnt, ezzel elúszhat a kolozsváriak bajnoki címe. Történt mindez 2008 április hatodikán.

Nos, az idei ősz utolsó előtti fordulójában a bajnoki címre hajtó CFR a bennmaradásért küzdő Panduriihoz látogatott. Látszólag semmi sem változott tehát, csak közben az erdélyiek címvédőként érkeztek. Ami a mérkőzést illeti, tényleg nem sok változott: az első félidőben ugyanúgy a targu-jiui csapat játszott jobban, alakított ki több helyzetet és két gólos előnnyel mehetett szünetre, mint tavasszal. A meccs embere, Florin Stanga előbb Iordache, majd Piturca passzát váltotta gólra, miközben a vendégek előtt egy igazán komoly helyzet adódott.

A második félidő elején a sérült Culio helyett Trica állt be a bajnokoknál, ettől meg is változott a csapat játéka, egyre nagyobb nyomás alatt tartották az ellenfél kapuját. A játékrész elején Youssuf Kone kétszer is szépíthetett volna, de előbb Stanca kapus, majd a kapufa állta útját. Aztán, hogy a párhuzam tökéletes legyen, Trica szépített, Panin beadását követően. A hátralévő időben a vendégek voltak veszélyesebbek, a hazaiak csak a védekezéssel foglalkoztak, de mivel Dubarbier közeli lövését Stanca nagy bravúrral védeni tudta, az eredmény már nem változott.

Az immár 11 mérkőzés óta nyeretlen Steaua a Craiova vendégeként szerette volna megnyerni az első olyan meccsét, amelyen Dorinel Munteanu ül a csapat kispadján. A mérkőzésen mind Costea, mind Radoi a kezdőben kapott helyet, pedig alig két nappal korábban mindketten végigjátszották a Grúzia elleni mérkőzést. Az első félidőben egyértelműen a Steaua volt veszélyesebb, de ami nem ment Radoinak 33 méterről, az nem sikerült Semedónak 6 méterről: bevenni Bornescu kapuját. A második félidőt is a bukarestiek kezdték veszélyesebben, de Stancu lövését az utolsó pillanatban blokkolták, majd pedig Radoi 50 méterről tesztelte a kissé kinn álló Bornescut.

Az utolsó negyed órában aztán a Craiova átvette az események irányítását, többször is kapuja elé szegezte a Steauát, de Zapata eszén nem tudtak túljárni: a kolumbiai kapus előbb mellel, majd kétszer kézzel mentett, az utolsó pillanatokban pedig Baird fejese kerülte el a kaput. Ezzel a katonacsapat a Bayern München otthonában próbálhatja meg legközelebb megszakítani nyeretlen sorozatát.

Eredmények:

Pandurii - Kolozsvári CFR 2-1
gólok: Fl.Stanga (25,45), illetve Trica (58.)

Craiova - Steaua 0-0

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: