2008-11-24 11:59:44• hírek • Szatmar.ro

Megdermedt a tabella

Mivel a „nagyok" közül senkinek nem sikerült nyerni a hétvégén, nem történt változás az élen.

Nem mindennapira sikeredett a román a labdarúgó bajnokság 16., utolsó előtti őszi fordulója: a pontvadászat első kilenc helyezettje közül csak az Arges tudott nyerni, amivel a pitestiek három helyet előrelépve a negyedikek a tabellán.

 

A forduló zárónapjának rangadóján az Urziceni és a Temesvár igazi, a titulushoz méltó mérkőzést produkáltak, amelyen nagyrészt a két remekelő kapusnak, Arlauskisnak és Pantilimonnak köszönhető, hogy nem esett több találat. A hazaiak Onofras révén már a 4. percben megszerezték a vezetést, de a bánságiak két perc elteltével akár egyenlíthettek volna. Ami nem sikerült a félidő elején, sikerült annak derekán, amikor Bucur közelről belőtte a Borbély kapufája után kipattanó labdát és beállította végeredményt. A hátralévő időben a két csapat bátran felvállalta a játékot, nyílt sisakos, lüktető összecsapás folyt a pályán, a kapuk felváltva forogtak veszélyben, de a már említett két fiatalember eszén nem lehetett túljárni, így maradt végül a döntetlen.

A forduló legizgalmasabb mérkőzését Pitestien rendezték, ahol az Arges a Galacot fogadta. A vendégek fél óra elteltével Tanasa révén két kontrát is eredményesen fejeztek be, de előnyük a szünetig egyre csökkent, mart Kamara szépíteni tudott. A folytatásban a hazaiak mindent egy lapra feltéve támadtak, Tames révén egyenlítettek, majd a 88. percben Tanase a győztes gólt is megszerezte.

A Beszterce egy eseménytelen mérkőzésen mindhárom pontot elhozta Otopeniből, miközben a Szászmedgyesen ismét beigazolódott, hogy a focit gólra játsszák, na meg, hogy igazságtalan. Hiába támadta végig a találkozót a hazai együttes, a Farul egy védelmi megingást kihasználva győzni tudott és értékes három pontot szerzett.

A tabellát az Urziceni vezeti 34 ponttal, a Dinamo a második 32 egységgel. A Craiova és az Arges 27, a Steaua, a CFR és a Temesvár 26 pontot gyűjtött.

Eredmények:

Szászmedgyes - Farul 0-1
gól: Parvu (25.)

Otopeni - Beszterce 0-1
gól:Coroian (75.)

Arges - Galac 3-2
gól: Kamara (42.), Tames (66.), Tanase (88.), illetve Tanasa (23.,31.)

Urziceni - Temesvár 1-1
gólok: Onofras (4.)illetve Bucur (28.)

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: