2012-05-21 16:24:19• hírek • Szatmár.ro

Megcsonkították Szent Erzsébet szobrát

Ilyés: szigorúan elítéljük történelmi örökségünk, közös értékeink meggyalázását!

Szombatról vasárnapra virradóan ismeretlen tettesek rongálták meg a Hildegárda templom előtt elhelyezkedő Árpád-házi Szent Erzsébet szobrot, levágva és eltulajdonítva a 2008-ban felavatott műemlék kezét.

„Szigorúan elítéljük az ilyen és ehhez hasonló bűncselekményeket, melyek műemlékeinket, történelmi örökségünket gyalázzák meg, közösségünk és közös értékeink ellen fordulva. Fokozott figyelemmel követjük az esetet, megtéve a szükséges intézkedéseket és reméljük, hogy a rendőrség mihamarabb rátalál a vandalizmus elkövetőire, megfelelő büntetésben részesítve őket" - fejtette ki Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármesterjelöltje.

Az ügy megoldása érdekében Szatmárnémeti RMDSZ-es városvezetése a mai nap folyamán írásos feljelentésben fordult a városi rendőrséghez, felkérve őket a gyors eljárásra, a tettesek felkutatására és törvény elé állítására.

Ugyanakkor annak lehetőségére is felhívták az igazságszolgáltatás figyelmét, hogy az ellopott bronz-kéz az ócskavas kereskedésben fog felbukkanni értékesítés céljából, és ezt megelőzve az ottani illetékesekkel is történjen egyeztetés.

Megrongálták a szobrot

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: