2015-11-04 16:04:26• hírek • Szatmár.ro

Megbüntetett a parkolóőr? Vigasztaljon, hogy mobillal is kifizetheted a büntetést!

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal rövidke közleményben tudatta, hogy a parkolási bírságokat ezentúl akár mobiltelefonon keresztül is kifizethetik a Visa és Mastercard tulajdonosok. A Szatmár.ro megtudta: havonta közel ezer személy kap büntetést, legtöbben 20 lejjel megússzák a parkolási díj kifizetésének elmulasztását.

A közlemény szerint egy mobiltelefonos alkalmazás, az SMS Parking Romania segítségével lehet könnyedén kifizetni a parkolási büntetést, így nem kell a Parkolási Felügyelőség Szamos-piacon található székhelyét felkeresni, vagy valamely postahivatalba betérni, hanem akár otthonról is kiegyenlíthetjük a vétségből eredő tartozást. Ráadásul az alkalmazással több városban is lehet parkolójegyet venni, vagy épp büntetést fizetni.

Bozai Voda Cristiantól, a Parkolási Felügyelőséget is működtető Közterületfenntartó Vállalat vezetőjétől megtudtuk: leggyakrabban a parkolási díj ki nem fizetése miatt büntetnek. Az A és a B fizetéses parkolási zónában egyaránt 20 lej büntetést kell fizetnie az autósnak, aki nem váltott parkolójegyet. Pontosabban, ez a büntetést követő 48 órára érvényes. Ha valaki ezt követően sem fizet, már 40 lej a büntetés a 15. napig. A 16. naptól kezdődően már 120 lejt kell befizetni, ha pedig erre nem kerül sor, akkor perre lehet számítani.

Nagyságrendileg  havonta ezer autós kap büntetést. "Sokszor nem értem az autósokat. Nem vesznek parkolójegyet és 20 lej büntetést kapnak. A B jelzésű parkolózónára 25 lejbe kerül a parkolójegy egy egész hónapra! Az egész éves parkolójegy 190 lejbe kerül, ezzel, ha 12 hónapot számolunk, 16 lej körüli összeg a havi parkolójegy. A fizetéses résznek pedig elenyésző része az A jelzésű zóna, ahová nem lehet bérletet váltani" - magyarázza Bozai Voda.

A parkolási felügyelet munkatársai egyebek mellett akkor is büntetnek, ha valaki taximegállóban, mozgássérült-parkolóban hagyja az autóját, vagy éppen két parkolóhelyet foglal el. Ebben az esetben a befizetendő büntetés 48 órán belül 50 lej.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: