2020-02-21 12:22:05• hírek • Bede Emőke

Megbírságolták a gazdát, aki papírok nélkül kereskedett a sertésekkel

A Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság a február 14. és 20. közötti időszakban összesen 94 olyan akciót szervezett, melynek célja a háztáji és a nagyüzemi állattenyészetek ellenőrzése volt.

Ezek során egy ákosi sertéstulajdonost azért bírságoltak meg 1200 lejre, mert a hatályos törvényekkel ellentétben az általa nevelt disznókat hivatalos papírok nélkül adta el. Egy mikolai és eg kisgércei gazdát pedig azért részesítettek figyelmeztetésben, mert az új állatok beszerzését nem jelentették be időben.


Mindemellett az igazgatóság azt is közölte, hogy Szatmár megyében már egyetlen afrikai sertéspestissel fertőzött góc sincs, és megtettek minden szükséges lépést, hogy ez így is maradjon. Ennek egyik igencsak fontos lépése, hogy megyei állatvásárok továbbra is zárva tartanak. Ezzel kapcsolatban a DSVSA a lakosság megértését és támogatását kérte, hiszen a hatóság által meghozott, olykor szélsőségesnek tűnő intézkedések nem egyéb célt szolgálnak, minthogy megakadályozzák a betegség újbóli felbukkanását. Mi több, arra kérik a lakosságot, hogy amennyiben illegális állatkereskedelemmel találkoznak, jelentsék azt a rendőrségnek vagy az igazgatóságnak, melyet a 0800826787 sau 0261 715956-os telefonszámokon érnek el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: