2011-01-31 13:44:24• hírek • Póti Orsolya

Megbírkóznak a természeti katasztrófákkal

A Romániai Nemzetközi Vöröskereszt szatmárnémeti szervezete együttműködve a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fiókszervezetével, bejelentette, hogy közös projektet indít  „Be Prepared" címmel.

A partnerszervezetek 2010. december elseje és  2011. október 30-a között valósítja meg a projektet, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Román-Magyar Határon Átnyúló Együttműködési Program finanszírozásával.

A projektben partnerként részt vesz a Szatmárnémeti „Szamos" Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége. A projekt célja, hogy növelje a reagálási kapacitását Szatmár valamint Szabolcs-Szatmár -Bereg megye azon közösségeinek, ahol nagyobb a kockázata a katasztrófahelyzeteknek.  Szatmár megyében: Királydaróc, Majtény, Kaplony, Börvely, Kálmánd, Csomaköz, Érendréd, Érkávás, Hadadnádasd, Bogdánd, Borválaszút, Felsőberekszó, Mikola, Avasújváros és Túrterebes érintett a projektben.

A terv célja az önkéntesek előkészítése a célcsoport közösségekből, hogy megbirkózzanak a természeti katasztrófákkal, kiképezve őket orvosi elsősegély és pszichológiai segítségnyújtásra vészhelyzetben. Továbbá a határokon átnyúló intézmények közötti kapcsolatot is fejlesztik, hogy azok összhangban legyen egymással és azonnal lépni tudjanak katasztrófák és természeti csapások esetén.

Rodica Borlan projekt menedzser, a Romániai Nemzetközi Vöröskereszt Társaság szatmárnémeti szervezetének elnöke a hétfő délutáni sajtótájékoztatón elmondta, a projekten belül kidolgoznak fontosabb tevékenységeket is. Többek között feltérképezik a veszélyforrásokat, illetve készenléti intézkedéseket hajtanak végre katasztrófa esetén. A projekt keretén belül képzési tevékenységeket is végeznek, illetve kampányt szerveznek a lakosság felkészítésére, melynek keretén belül 3.000 személyt fognak tájékoztatni.



Sajtótájékoztató keretén belül ismertették a projekt főbb céljait
Sajtótájékoztató keretén belül ismertették a projekt főbb céljait


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: