2014-03-20 11:48:54• hírek • Szatmár.ro

Megbetegítő táplálkozási szokásaink

Napjainkban egyre több megbetegedés hátterében a helytelen táplálkozási szokásokat vélik felfedezni. Pedig folyamatosan azzal bombáznak bennünket, hogy mindig reggelizzünk, naponta legkevesebb öt alkalommal együnk, igyunk sok folyadékot és fogyasszunk minél több zöldséget és gyümölcsöt.

Ehhez adjunk még hozzá heti háromszori edzést, és akkor igazán rendben leszünk. Legalábbis bízunk abban, hogy ezeket betartva és a stresszt mellőzve, hosszabb életűek és egészségesebbek leszünk. Természetesen mindezekkel tisztában vagyunk, sokan közülünk mégsem vagyunk hajlandóak ezeket tudomásul venni. Az étkezési szokások kultúráról-kultúrára és egyénről-egyénre változnak. Amint azt tudjuk, egyoldalú vagy hiányos táplálkozásunk következtében az anyagcsere- egyensúlyunk is felborul, ami hosszútávon különböző betegségek kialakulásához vezet.

Azok például akik fogyókúráznak és ez alatt táplálkozásukból száműzik a tésztaféléket, valamint a kenyeret, előbb vagy utóbb lisztérzékenyek lesznek. Ettől eltekintve nem is gondolnánk, hogy a főzés alkalmával felhasznált konyhai edények és felszerelések is károsíthatják egészségünket.

Gondolok itt azokra a műanyag és alumíniumedényekre, amelyekből az ételek elkészítésekor mérgező anyagok szabadulnak fel. Az évek múlásával ezek a káros hatóanyagok a szervezetben elraktározódnak és komoly megbetegedésekhez vezetnek, mivel a szintetikus mérgeknek egészségkárosító hatásuk van. Egy jó háziasszony ezeket a veszélyes tényezőket is figyelembe veszi, és háztartási cikkeit, edényeit ennek tudatában fogja kiválasztani.

Az egészségükre tudatosan figyelő emberek, újabban táplálkozási tanácsadó segítségét és útmutatását is igénybe veszik. Az is nyilvánvaló, hogy az idő hiánya és a hanyagság miatt, több mesterségesen előállított, és egyre kevesebb természetes állapotú élelmiszert fogyasztunk. Sajnos a természetes alapanyagok táplálkozásunk mindössze 20%-át jelentik. A túlzott alkoholfogyasztás, a koffein, a finomított liszt és az olaj, valamint a fehér cukor, anyagcserénk felborulásához vezetnek.

Ezeket a kockázati tényezőket szem előtt tartva, helytelen táplálkozási szokásainkat lépésről lépésre átalakíthatjuk. Ehhez mindössze több odafigyelésre és elszántságra van szükségünk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: