2010-11-22 10:32:24• hírek • Kocsis Zoltán

Megállíthatatlan a Temesvár?

Bár egyetlen egyszer sem állt a tabella élén, egyre inkább úgy tűnik, hogy a román labdarúgó élvonal, a Liga1 2010-2011-es szezonjának őszi része a Temesvárról szól. A bánságiak 16 etap után is veretlenek (a mezőnyben egyedüliként), miután pedig legyőzték a listavezető Galacot, egy pontra meg is közelítették a 8. forduló óta élen álló „acélosokat". A 16. forduló krónikájához hozzátartozik még a címvédő CFR újabb pontvesztése valamint „a marosvásárhelyi piros-eső".

Két győztes bajnoki után a tavalyi bajnok Kolozsvári CFR szurkolói már elkezdtek számolgatni és álmodozni: kalkulálgatták, hogy mennyi is csapatuk hátránya és egy újabb aranyéremről kezdtek ismét ábrándozni. Rémálmukban sem gondolták volna, hogy a Medgyes ellen nem tudják otthon tartani a három pontot, még akkor sem, ha a „gázosok" eddig 15 egységet szereztek vendégként, messze a legtöbbet a Liga1 csapatai közül. Amikor pedig de Zerbi egy villámakció végén már 25 másodperc után megszerezte a vezetést a „vasutasoknak", a hazaiak máris úgy érezhették, egyik ismeretlen máris kiesett ebből a sok ismeretlenes egyenletből.

A 12. percben aztán egy másik hazai játékos, Edimar is betalált, ami rendesen összezavarta a dolgokat, mivel a brazil védő saját kapujába csúsztatta Eric szabadrúgását. Ez meg is zavarta a CFR-t, a szünetig csak Eric újabb veszélyes megmozdulásait jegyezhették fel a krónikák. A szünet után viszont már egy másik CFR futott ki a pályára, amely mindent egy lapra feltéve rohamozta a bravúrok sorát bemutató Plesca kapuját, aki Bastos, Bjelanovic, Piccolo és Cadu eszén is túljárt, míg de Zerbi ráadásban megeresztett lövésénél a felső léc is besegített a medgyesi kapusnak.


Plesca kapus (szinte) mindent fogott, a Medgyes egy pontot vitt fotó: cfr1907.ro
Plesca kapus (szinte) mindent fogott, a Medgyes egy pontot vitt fotó: cfr1907.ro


A másik kolozsvári gárda, az Universitatea, a másik vasutas együtteshez, a Rapidhoz látogatott. Miután a hazaiak Roman révén már a hetedik percben megszerezték a vezetést, a találkozó a vártnál is egyoldalúbb játékot hozott: miközben a vendégek mindössze gy komoly lehetőséget jegyeztek az egész találkozón, addig a hazaiak (főleg a szünet után) helyzetek sokaságát alakították ki, Herea (69.) és Sburlea (80.) ezek közül pedig egyet-egyet gólra is váltott.

Marosvásárhely - Steaua 3-1! Hatalmas meglepetés lett volna, ha a bajnoki után ez állt volna az eredményjelzőn. Pedig bizonyos szempontból ez lett a végeredmény, ám nem gólok, hanem a piros lapok számát illetően. Előbb a hazaiak részéről Fernandes mehetett zuhanyozni már a 13. percben (Kapetanosz ellen elkövetett szabálytalanság után), majd húsz perccel később Bicfalvi követte (Astafeit könyökölte le), helyreállítva ezzel az egyensúly.

A találkozó legjobb periódusa ekkor következett be, mivel a szünet után mindkét együttesnek három-három nagy gólszerzési lehetősége is akadt, ám Astafei (kétszer) és Vagner az egyik, Kapetanosz, Stancu és Ricardo a másik oldalon nem tudott élni a lehetőséggel. A 65. percben aztán Topic is megkapta piros lapját (ismét Kapetanosz volt a szenvedő fél), két perccel később pedig Vasilache is követte csapattársát, így a hazaiak nyolcan fejezhették be a találkozót. Más választásuk nem lévén, hősiesen védekeztek, miközben a Steaua Kapetanosz, Surdu, Stancu és Bilasco révén sorra hagyta ki lehetőségeit. A jeget aztán utóbbi fejese törte meg a 91. percben, ezzel a vendégek szerezték meg a három pontot egy (sajnos) emlékezetes találkozón.


A Temesvár még veretlen és legyőzte a listavezető Galacot fotó: otelul-galati.ro
A Temesvár még veretlen és legyőzte a listavezető Galacot fotó: otelul-galati.ro


Hiába maradt veretlen és győzte le a listavezetőt a Temesvár a 16. fordulóban, továbbra is meg kell elégednie a második hellyel - legalábbis egyelőre. Ennek magyarázata pedig az, hogy nyolc döntetlenje mellé csak vasárnap szerezte meg nyolcadik győzelmét. Pedig a listavezető Galac jól tartotta magát, veszélyes kontrái végén az első félidőben Ilie, Viglianti és Paraschiv is eldönthette volna a meccs sorsát, ám Pantilimon egy az egyben menteni tudott. A hazaiak, mezőnyfölényük ellenére, csak lassan melegedtek bele, ám fél óra elteltével kezdtek állandósulni a helyzetek Grahovac kapuja előtt, de sem Axente, sem Goga, sem Zicu, sem Nikolics nem tudott a kapuba találni. Nem úgy Cisovsky, aki a 75. percben egy fejessel segítette ki a támadó szekciót. Négy perccel később Nikolics is megszerezte első temesvári találatát, bebiztosítva ezzel csapata győzelmét.

A tabella élén ezzel a Galac (33 pont) előnye egy pontra csökkent a Temesvár (32) és négyre a Rapid (29) előtt. Őket a Vaslui (28), a Medgyes (26), a Steaua (25), a Dinamo (24) és a CFR (23) követi.

Eredmények:
Pandurii
- Brassó 2-1
gólok: Pantilii (85.), Apostu (93.), illetve Ilyés (69.)

Kolozsvári CFR - Medgyes 1-1
gólok: de Zerbi (1.), illetve Edimar (12., öngól)

Rapid - Kolozsvári U 3-0
gólok: Roman (7.), Herea (69.), Sburlea (80.)

Marosvásárhely - Steaua 0-1
gól: Bilasco (91.)

Craiova - Beszterce 1-2
gólok: Ciuca (26.), illetve Ribeiro Moraes (9., 42.)

Sportul - Vaslui 0-1
gól. Bello (73.)

Temesvár - Galac 2-0
gólok: Cisovsky (75.), Nikolics (79.)

Hétfőn:
Astra - Urziceni 18.00
Branesti - Dinamo 20.30

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: