2009-04-27 12:16:46• hírek • Szatmár.ro

Koncertek a javából

Izgalmas eseménysorozat vár az erdélyi zenerajongókra: május derekára nem kisebb nevek, mint a Tankcsapda és a Zanzibár érkeznek majd meg.

A magyar könnyű- valamint rockzene két meghatározó együttese több helyszínen lép majd színpadra. A szervező Conjux Productions szóvivőjétől megtudtuk a koncertekre 15-én Kolozsváron, 16-án pedig Csíkszeredában kerül sor. A Lukács László, valamint Terecskei Rita fémjelezte együttesek a két város sportcsarnokában csapnak majd a húrok közé. A korlátozott számú, elővételben kapható jegyek ára 30 lej lesz. Jegyeladási helyek listája megtalálható a www.tombolj.ro oldalon.

 

A népes rajongótáborral rendelkező együttesek fellépése az erdélyi zenei élet érdekes színfoltjának ígérkezik. Az 1989-ben alapított Tankcsapda számára igazi áttörést 1994 hoz, amikor a Motörhead előzenekaraként játszhatnak, és a budapesti Sziget fesztiválon megtartják első igazi, nagy koncertjüket. Folyamatos felívelés után, az új évezredre igazi sztáregyüttessé válnak. Több próbálkozásuk is aranylemezt eredményez, és szakmai díjak egész sorát söprik be. Számos daluk, mint példák a Mennyország Tourist, az Ez az a ház vagy az Egyszerű dal a modern magyar rockzene alapművei.

Az 1999-es alapítású Zanzibár nem mindennapi módon nyerte el végső felállását: a későbbi énekesnő, az akkor még rendőrként dolgozó Terecskei Rita egy szilveszteri igazoltatás alkalmával találkozott az együttes tagjaival. Már első albumuktól fogva ontották a slágergyanús dalokat, a 2001-es Nem vagyok tökéletes album hamar aranylemez lett. Népszerűségük azóta is töretlen, 2003-ban például több mint 150 koncertmeghívásnak tettek eleget.

A két együttes erdélyi visszatérőnek számít. Koncertjeik mindannyiszor nagy sikert arattak, de közös fellépésük az elmúlt évek egyik legnagyobb bulijának ígérkezik.

Magyarország legjobb rockzenekara - a Tankcsapda

A Zanzibár zenekar - Erdélyben is népszerűek

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: