2009-05-02 09:32:14• hírek • Szatmár.ro

Megállít a rendőrnő? Bevesszük a bandába!

A Zanzibárt 1999-ben Sidlovics Gábor József, Nagy Gábor, Steklács Miklós és Kovács András Donát alapították.

Később az újévi buliból hazatartó fiúk rendőri igazoltatás "áldozatai" lettek. Az a Terecskei Rita állította meg autójukat, aki jelenleg Magyarország egyik legismertebb hangja. Viccből énekesnőjükké fogadták, majd nagy meglepetésre másnap egy szórakozóhelyen újból összefutottak. Rita énekét hallva végül valóban felkérték: csatlakozzon a bandához. Igenlő választ kaptak, így a ceglédi együttes elindulhatott a sikerhez vezető úton.

Ami nem sokat váratott magára. 2001-ben, az EMI-Capitol Recordsnál, Magyarország egyik legnagyobb kiadójánál megjelent a Nem vagyok tökéletes című album. Hamar aranylemez lett: a Nem vagyok tökéletes, a Vágyom rád és a Szólj már hamar a hallgatók szívébe lopta magát. A Venus együtessel turnézó Zanzibár rohamosan növekvő népszerűségre tett szert.

 

2002-ben Szólj már című dalukat az MTV Europe is műsorára tűzte. A csapat sikert sikerre halmozott: a MAHASZ eladási listáján az első helyre került, és Arany Zsiráf díjat nyert az „év felfedezettje" kategóriában. A második album Ugyanaz vagyok címmel jelent meg. Ez is elérte az aranylemez minősítést, ami nagy lendületet adott: 2003-ban több mint 150 koncertmeghívásnak tettek eleget. Az Arany Zsiráf gálán ezúttal az „Év modern rockalbuma" címet zsebelték be, a Hősök terén évente megrendezett „Kapcsolat" koncerten pedig Joe Cocker előzenekaraként léphettek fel.

2004-ben az Igazi nevem című album következett, mely a horrorvideójával nagy port kavaró Nem szeretsz című klipp miatt lett híres. A 2005-ös album Új napra ébredsz címen látta meg a napvilágot.

2008-as új albumuk, az Őrangyal nem csak zenéje miatt egyedi: a magyar zenei piacon előszőr, pendrive formában is megvásárolható volt. Születésnapjukat hazai pályán, Cegléden, egy hatalmas decemberi koncerttel ünnepelték.

Megalakulásuk 10. évében, 2009. május 15-16-án Erdélybe látogatnak. A kolozsvári és a csíkszeredai koncertekre korlátozott számú, elővételben kapható jegyek vannak piacon. Terjesztési listájuk a www.tombolj.ro weboldalon érhető el.

Zanzibár - az ismeretlenségből kerültek a csúcsra

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: