2010-08-11 17:40:16• hírek • Impulzus.ro

Megáll az ész! Hülye a gyerek!

Megáll az ész! Leáldoztak már azok az idők Romániában, amikor valamely szappanopera hőséről vagy népszerű sportolóról neveztek el gyereket. Az utóbbi években inkább a közlekedési lámpa és a görögdinnye dívik.

Minden ifjú párnak komoly gondot okoz, hogy születendő gyerekének megtalálja a megfelelő nevet, amelyet az (általános esetben) élete végéig viselni fog. Egyes szülők azonban túlzásba viszik a gondolkodást vagy esetleg annak hiányát (más okot nem is feltételezünk), így Romániában létezik Mocsok és Halott nevű gyerek. Hol vannak már a Winnetou-k, a Tarzanok, a Sandocanok vagy a Zédorok (holland Clarence Seedorf nevű futballista után)...

A Országos Lakosságnyilvántartó Intézet Éves Statisztikájából kiderül, hogy Romániában él Superman, Hitler, Prostu (hülye) és Semafor (közlekedési lámpa) nevű gyerek is. Belőlük legalább csak egy-egy van. Egyelőre legalábbis...

Nem úgy Pasaricából (kis madár, de szlengben női nemiszervet is jelent) 1.600 gyerek szaladgál az ország (vélhetően) sáros-piszkos utcáin. Mortu (halott) valamivel kevesebb van, szám szerint 581, míg a Pipi névnek 226-at örvendezhetnek. Kétszáznegyvennégy szerencsétlen újszülöttnek gondolták úgy a szülei, hogy a Puturica (ezt inkább nem magyarázzuk...) megfelelő keresztnév lesz a (remélhetőleg hímnemű) utódnak, míg 90 új jövevényt a Jegu (Mocsok) névvel áldottak meg.

Romániában jelenleg 45-en vallhatják magukat hivatalosan is Gunoi-nak, azaz Szemétnek, további 16-an pedig Mellbimbónak, azaz Sfarcnek - bele sem merünk gondolni, milyen nemű lehet az illető.

A statisztikák szerint rendkívül népszerűek továbbá az olyan intézménynevek, mint a Politia (Rendőrség), Justitie (Igazságszolgáltatás), Ambulanta (Mentőszolgálat) valamint a gyümölcsnevek, mint a Lamaie (Citrom), Pepene (Görögdinnye) vagy a Portocale (Narancs).

Abba már bele sem merünk gondolni, hogy ezen személyeket hogyan becézi környezete.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: