2015-08-21 12:41:24• hírek • Szatmár.ro

Megáldják a felújított templomot

Búcsújára külsőleg megújul a mikolai Szűz Mária Királynő templom.

A keresztény világ kezdetektől fogva ünnepelte Mária királynői méltóságát. Az efezusi zsinaton, 431-ben az évszázados gyakorlatot szentesítették dogmával. Azóta Máriát mint Isten Anyját ünnepeljük.

Bibliára alapozott ősi hagyomány szerint Mária Dávid király családjából származott. Az angyali üdvözletben véget nem érő királyi széket ígér az angyal (Lk 1,33). A Jelenések könyvének napba öltözött asszonya is csillagkoronával tűnik fel (Jel 12, 1).

Boldogságos Szűz Mária Királynő ünnepét 1954-ben rendelte el XII. Piusz pápa, évenkénti ünneplési időpontot határozva meg Mária e tulajdonságára, királynői méltóságára.

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében a mikolai templom titulusa Szűz Mária Királynő. Búcsújára ennek megfelelően az ünnep napján, augusztus 22-én, szombaton, 11 órai kezdettel kerül sor. A búcsúmise keretében megáldják a tető és nyílászáró cserén átesett, új külső festést kapott templomot, a szentbeszédet Ft. Dánku Balázs, a Kis Szent Teréz egyházközösség plébánosa mondja majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: