2014-05-10 09:51:04• hírek • Szatmár.ro

Megalapították a Rákóczi Szövetség iskolai szervezetét

A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum csatlakozott a Rákóczi Szövetséghez.

Az idei Hám János Napok keretén belül került sor a Rákóczi Szövetség iskolai szervezetének megalapítására. Az ünnepélyes momentumon a szövetséget Pálinkás Barnabás és Petrovay László - ők írták alá a diákok képviselőivel, az iskolai szervezet alapítóival a csatlakozási szerződést.

"Nagy öröm számomra, hogy a mai napon, és éppen az Önátadás Éve jegyében szervezett rendezvényünkön iskolánk a közel 20 ezer fős tagságú Rákóczi Szövetség tagjainak sorába léphet. Az iskolai szervezet megalapításának gondolata nem újkeletű. Néhány évvel ezelőtt Gnándt Zoltán történelem szakos, Csapó Ilyés Attila földrajz szakos tanár,  Lados Balázs, a budapesti Szent Margit Gimnázium történelemtanára és jómagam látogatást tettünk a Szövetség budapesti székházában. A dr. Halzl József elnök úrral folytatott beszélgetést követően fogalmazódott meg bennünk a szövetség iskolai szervezetének megalapítására irányuló vágy, hiszen úgy láttuk, és látjuk ma is, hogy a Rákóczi Szövetség olyan értékek mentén szervezi sokrétű tevékenységét, amelyeket mi is alapvető fontosságúnak tartunk. Hogy csak néhányat emeljek ki a Szövetség Alapszabályzatában megfogalmazott célkitűzésekből: a Kárpát-medencei magyarság összetartozás tudatnak erősítése, az oktatási, kulturális és közművelődési tevékenységének segítése, a Kárpát-medencei magyarság érdekvédelme. Példaértékűnek tartom azt az elkötelezett, a Kárpát-medencei összmagyarságért vállalt szolgálatot, amely során ezek a célok konkrét tevékenységekben megvalósulnak" - mondta ünnepi beszédében Ádámkó István, az iskola igazgatója.

A Rákóczi Szövetség iskolai szervezetének elnöke Maskulik Dávid lett. A diákok Gnándt Zoltán történelemtanár segítségével a következő hetekben kidolgozzák a szövetség helyi szabályzatát, majd sor fog kerülni a tagtoborzásra is.

A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum csatlakozott a Rákóczi Szövetséghez

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: