2012-12-19 17:41:20• hírek • MTI

Megalakult az RMDSZ képviselőházi és szenátusi frakciója

Az RMDSZ-nek kilenc szenátora van a román parlament 176 tagú felsőházában. A szenátusi csoport Verestóy Attilát jelölte az RMDSZ-nek járó háznagyi tisztségére. Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke közölte, hogy a szenátusi szakbizottságok közül valószínűleg az emberi jogi bizottságot fogja az RMDSZ vezetni, de nem nevezte meg, kit jelölt a szövetség a bizottsági elnöki posztra.

Szerdán megalakult az RMDSZ új képviselőházi csoportja is, amely Máté András Kolozs megyei képviselőt választotta frakcióvezetővé. A 412 tagú képviselőházba a magyar érdekképviselet 18 politikusa került be. Az alsóházban várhatóan a külügyi bizottságot vezeti majd RMDSZ-politikus.

Újságírói kérdésre válaszolva Kelemen Hunor azt mondta: az RMDSZ még nem hozott formális döntést arról, hogy a bizalmi szavazáson támogatja-e majd az új Ponta-kabinet beiktatását.
"Ha csak a miniszterelnökről kéne voksolni, nagyon szívesen megszavaznánk, de így nem hiszem" - mondta hétfőn Kelemen Hunor, mikor kiderült, hogy a választásokon győztes Szociálliberális Szövetség - korábbi szándéknyilatkozatával ellentétben - nem vonja be az RMDSZ-t a kormányzatba. (mti)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: