2012-07-03 16:39:12• hírek • Kocsis Zoltán

Megalakult a tanács Mikolában és Krasznabélteken

Dobos István leteszi az esküt
Dobos István leteszi az esküt

Ha némi késéssel is (a törvény június 30-át jelölte meg, mint végső időpontot), de kedden megalakult a községi tanács Mikolában és Krasznabélteken is.

Az eredeti program szerint Mikolában egy héttel korábban, június 15-én kellett volna megalakulnia a tanácsnak, ám akkor több tanácsos sem tudott részt venni a gyűlésen, így az nem volt határozatképes. Kedden viszont minden akadály elhárult, a 881 szavazattal megválasztott Dobos István letette az esküt és megkezdheti ötödik mandátumát a község élén.

Amint az lenni szokott, az alakuló gyűlés legnagyobb tétje az alpolgármester személyének megválasztása. Mikolában két jelölt volt, a PDL-és Madaras Dumitru és az USL-és Senatovici Petru. A hét RMDSZ-es három USL-és, két PDL-és és egy ukrán kisebbségi alkottak tanács végül Madarast választotta meg.

Szintén megalakult végre a tanács Krasznabélteken, a halasztás azonban ott nem volt annyira békés. A tanácsba az RMDSZ-nek öt, az USL-nek öt, a Német Demokrata Fórumnak kettő, a Dan Diaconescu Néppártnak pedig egy képviselője jutott be. A Szociál-Demokrata Szövetség a választások óta semmilyen tárgyalásra nem volt hajlandó az RMDSZ-es frakcióval, amely az eddigi alpolgármestert, Czibere Zoltánt támogatta, de megegyezés esetében akár egy USL-és tanácsost is elfogadott volna.

A mikolai tanács tagjai

A tanács végül az NDF-es Brendli Józsefet nevezte ki alpolgármesternek. „Ez van, ezt el kell fogadni. Semmi gond, tudunk mi négy évet dolgozni ellenzékben is. Most azt mondja az USL, hogy nincs ránk szükségük. Ám ez a helyzet könnyen megváltozhat négy év múlva. Vagy akár hamarabb is", kommentálta az eseményeket a Szatmár.ro-nak Pléth Imre leköszönő polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: