2016-10-13 11:22:13• hírek • Szatmár.ro, refszatmar.eu

Megalakult a SZIKE - Ifjúsági közgyűlést szerveznek

A közgyűlés időpontja október 20-án 16 óra, helyszíne a Szatmári Református Egyházmegye Esperesi Hivatala.

"Hálás vagyok, hogy megbízattam az egyházmegye ifjúságának továbbszervezésével. Köszönöm elődömnek, Ilonczai Zsombornak, hogy van honnan folytassam e megtisztelő feladatot. A továbbiakban szeretnék együtt dolgozni minden olyan szolgatárssal, aki vallja: a fiatalok nemcsak a jövő, hanem a jelen is. Mert ha a jelenben nem törődünk velük, a jövőben sem számíthatunk rájuk" - nyilatkozta a Szatmár.ro-nak, Rácz Ervin, a Szatmári Református Egyházmegye új ifjúsági előadója.

Rácz első lépésként ifjúsági közgyűlést hív össze, amellyel megalakul a SZIKE (Szatmári Ifjúsági Keresztyén Egyesület) – azaz a KRISZ (Királyhágómelléki Református Egyházkerület Ifjúsági Szövetsége) nem hivatalos, egyházmegyei alszervezete.

A közgyűlés időpontja október 20-án 16 óra, helyszíne pedig a Szatmári Református Egyházmegye Esperesi Hivatala. Minden gyülekezetből várják legalább az ifjúsági vezetőt, de mindenki részvételének örülnek, aki szeretne csatlakozni egy tevékeny, tettrekész csapathoz.

A SZIKE célja a fiatalokat közelebb vinni Istenhez, megszólítani azokat, akik már nem járnak gyülekezeti alkalmakra, az ifjúsági alkalmak közös szervezése a fiatalokkal, programközpontúságtól a kapcsolatközpontúság felé haladni, ifjúsági istentiszteletek megszervezése, önkéntes munka beindítása és a gyülekezeti ifjúsági munka előmozdítása.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: