2019-10-22 14:20:28• hírek • Bajnai Botond

Megalakult a Hám DT új elnöksége

Csapó-Ilyés Fruzsina, a Hám DT korábbi titkára lett a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákszervezetének új elnöke. Finta-Fekete Eszter az alelnök, és Fehér Anna a titkár.

 

Az elmúlt hét főképp az elnökválasztásról szólt a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban, nagy volt az izgalom, a négy elnökjelölt közül ki nyeri a választásokat.

 

Ádámkó István iskolaigazgató a választási procedúrával kapcsolatban elmondta, a Hám DT statútumának megfelelően jártak el ezúttal is, az elnöki tisztségre pályázók egy-egy motivációs levéllel jelentkezhettek jelöltnek; idén egyetlen jelentkezőt sem utasított el az iskolaigazgató.

 

A jelöltek, Csapó-Ilyés Fruzsina, Szabó Boglárka, Fehér Anna és Huszti Márk, a múlt héten a diákok elé állva elmondták elképzeléseiket, úgyszólván ismertették programjukat, az V–VIII-as, IX–XII-es, illetve a szaklíceumi osztályok számára egyaránt. Majd egy két fordulóból álló választás következett. Ezek eredményeképpen végül Csapó-Ilyés Fruzsina és Szabó Boglárka között dőlt el az elnöki pozíció sorsa: a második fordulóban, múlt csütörtökön 65–35%-os arányban Csapó-Ilyés Fruzsina gyűjtötte be a szavazatok többségét.

 

Az múlt heti elnökválasztást követően hétfőn megválasztották az elnökségi tagokat is, név szerint: Finta-Fekete Eszter alelnököt, Fehér Anna titkárt, Huszti Márk ügyvezető alelnököt, Tempe Stefani diákügyvédet, Kováts Álmos iskolán kívüli tevékenységekért felelős alelnököt, Krisztián Dánielt sportrendezvényekért felelős alelnököt, Gádoros Mátyás kulturális eseményekért felelős alelnököt, illetve Károlyi Kinga külügyi alelnököt.

 

Csapó-Ilyés Fruzsina, a Szatmár.ro kérésére néhány mondatban céljairól is beszélt: „Szeretnék programokat szervezni, de nem csak a diáktanács, sokkal inkább az egész iskola számára. Fontos, hogy a hagyományos rendezvényeinket megőrizzük (gólyabál, karácsonyi vásár, farsang), viszont szükség van olyan közösségépítő programokra is, amelyek nem feltétlenül állandó elemei a tanévnek. Hét évig tagja voltam a Hám DT-nek, láttam, mennyire összerázza a csapatot egy-egy csapatépítő rendezvény, szeretném ha mi is rendeznénk hasonlókat. Fontosnak tartom képzések szervezését, de egy pályaorientációs nap ötletében is lehetőséget látok. Ugyanakkor lényegesnek gondolom a természetvédelmez kötődő programokat is, így szorgalmazni fogom a szemétgyűjtő- és faültető akciókat is” – nyilatkozta a diáktanács új elnöke. Hozzátette azt is, az elnökségi tagok kiválasztásakor fontosnak tartotta, hogy ne csak X. és XI. osztályosok jelentkezzenek, hanem már IX. osztálytól próbálják ki magukat a diáktanács fontosabb szerepköreiben a diákok, hiszen ők lesznek majd azok, akik jövőre, vagy azután át veszik a diáktanács irányítását.

 

Ádámkó István iskolaigazgató kiemelte, színpatikus volt számára Fruzsina elnöki mottója: „Együtt az iskolai közösségért”. Ez túlmutat a diáktanácson, az iskola minden diákjára vonatkozik.

 

Ugyanakkor hozzátette azt is, hogy amikor Fruzsinát elnökké választották, arra kérte, legyen egy integratív elnök. És azzal, hogy csapatába saját versenytársai közül kettőt meg is hívott, ezzel ügyesen vizsgázott.

 

Az új vezetőség hivatalos beiktatása a novemberi iskolai gólyabálon lesz megtartva, az új vezetőség Pesek Adrienn elnököt és Károlyi Kinga alelnököt váltja.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: