2011-02-07 17:26:52• hírek • Póti Orsolya

Megalakult a Bartók Béla Énekkar

Alig egy hónappal ezelőtt alakult meg a Bartók Béla Népi Zenekar, és már születőben van a Bartók Béla nevével fémjelzett hagyományőrző egyesület énekkara is. Az első kórustalálkozóra február 7-én került sor a Piros téglás épületben.

A Szatmári Bartók Béla Hagyományőrző Egyesület a népi zenekar mellé énekkart is kíván létrehozni, amelybe szeretettel várnak felnőtteket és gyermekeket egyaránt, mindazokat, akik tudnak és szeretnek énekelni.

Az énekkar célja nem más, mint nemzeti létünk, zenénk, szokásaink és kultúránk ápolása, valamint ennek továbbadása. Higyed Gyöngyi énektanár-kórusvezető hétfő délután 17 órától várta az érdeklődőket, és nem kellett csalódnia, hiszen már első alkalommal szép számban összegyűltek az énekelni vágyók.

Az első találkozó egyben az énekkar alapításának időpontja is volt. A karvezető köszöntőbeszédében kifejtette, mennyire fontos a dal az ember életében, és mennyire fontos ezeket megtanulni, átérezni, majd továbbadni. A Bartók Béla Énekkar tagjai elsősorban népdalokat népdalfeldolgozásokat és kórusműveket sajátíthatnak el, amelyeket majd elő is adhatnak különböző kulturális rendezvényeken.

A hétfői találkozó igen jó hangulatban telt, hiszen négy-öt dalt meg is tanulhattak a résztvevők. A kórustalálkozókra ezentúl hétfőnként 17 órától kerül sor. A hagyományőrző egyesület továbbra is szeretettel vár minden énekelni vágyót.







Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: