2018-03-02 07:40:35• hírek • Oszkó Viktória

Megajándékozták az óvári gyermekotthon kis lakóit

Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója elmondta, hogy rövid távú terveik között szerepel egyfajta jótékony célú fellépés.

A Gyermekpalota fiataljait kérték fel arra, hogy segítsenek kifesteni közel 100 darab kerámiából készült farsangi maszkot, amit aztán elárvereznek majd a Kossuth-kertben található Zöld házban. Az álarcok kiárusításából befolyt összeget az óvári Stefánia Gyermekotthon árva gyermekeinek megsegítésére ajánlották fel.


Még január 23-án az atyai Kentaúr táborban ismertette az ügynökség az akcióval kapcsolatos elképzeléseit, a program menetét és a kezdeményezés megvalósításában aktív szerepet vállaló gyerekek feladatát is.


A Gyermekpalota tehetséges festő szakkörös fiataljai Szemák Zsuzsa tanárnő vezetésével összegyűltek a helyszínen, majd nagy lelkesedéssel és kreativitással vágtak bele a kerámia maszkok kidíszítésébe. A farsangi álarcok kiárusítása február 2. és 28. között zajlott a Kossuth-kertben található Zöld házban. A program és a vásár célja az volt, hogy a gyerekeket megismertessék kulturális hagyományainkkal és természeti értékeinkkel, emellett pedig hogy megtapasztalhassák, milyen jó érzés segíteni másokon.



Március 1-jén az alkotó gyerekek Szemán Zsuzsa tanárnő vezetésével az APM igazgatóságával együtt mentek el meglátogatni az óvári gyermekotthon kis lakóit. A helyszínen a gyerekek környezetbarát márciuskákkal ajándékozták meg egymást, emellett pedig egy hatalmas ajándékkosarat is kaptak édességekkel tele. A nap csúcspontja talán mégis az volt, mikor átnyújtottak a rászolrú gyerekeknek egy új mosógépet, amelyet az összegyűlt pénzből vásároltak a szervezők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: