2015-01-16 18:56:46• hírek • MTI, hirado.hu

Megadta magát a párizsi túszejtő

A fegyverest, aki több mint két órán át tartotta fogva túszait, őrizetbe vette a rendőrség. A túszok jól vannak.

Megadta magát az a harmincéves férfi, aki két túszt ejtett egy postahivatalban Párizs egyik északnyugati elővárosában, Colombes-ban pénteken.

"Nem volt roham. A férfi megadta magát" - közölte a rendőrség. A fegyverest, aki több mint két órán át tartotta fogva túszait, őrizetbe vette a rendőrség. Egyetlen lövés sem dördült, mind a két túsz jól van, nem sérültek meg a túszejtés során, de sokkos állapotba kerültek.

A férfi röviddel délután 1 óra előtt egyedül vette be magát a postahivatalba. Azt nem tudni, hogy a túszejtés idején hányan tartózkodtak a helyiségben, de többségüknek sikerült elmenekülniük.

A rendőrség szerint a férfi összefüggéstelenül beszélt és azt állította, hogy nehéz fegyverek vannak nála, többek között, gránátok és kalasnyikovok. A túszejtésnek az első hírek szerint nincs köze az előző heti iszlamista terrortámadásokhoz.

A francia hírtelevíziók rendőrségi forrásokra hivatkozva azt közölték, hogy az elkövető egy labilis idegállapotú férfi, aki érzelmi csalódástól szenved, kisebb köztörvényes bűncselekmények miatt már volt dolga a rendőrséggel, de a terrorelhárítási szervek nem tartották megfigyelés alatt.

A helyszínre a rendőrség elitalakulatai is kivonultak, a kommandósok tárgyaltak a túszejtővel, miközben a környéket - amely felett egy helikopter körözött - a hatóságok teljesen lezárták.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: