2010-01-19 10:31:47• hírek • Szatmár.ro

Még zajlik a vizsgálat

Nem zárult még le a kakszentmártoni trichinózis ügyében a vizsgálat.

Botrányos eset történt nemrég a szatmárudvari községhez tartozó Kakszentmártonban: egy tíz fős társaság azt követően került tricinózissal kórházba, hogy bevizsgáltatták a levágott állat húsát, és az állatorvosi rendelőben azt a választ kapták: az egészséges. Igenám, csakhogy a vizsgálatot az orvosnak besegjtő technikus végezte el, akinek az állategészségügyi szabályozások értelmében ehhez nem lett volna joga. A kontár segédet megbírságolták, egyelőre nem tudni, indítanak-e ellene büntetőeljárást, illetve felelősségre vonják-e az ügy miatt az állatorvost.

Maurer Gheorghe Dorin, a Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság igazgatója a következőket nyilatkozta az esettel kapcsolatban:

- Az állatorvosi kamara feladata lesz, hogy megállapítsa: mulasztott-e az orvos. A törvények értelmében nem szabadna felügyelet nélkül hagyni semmilyen berendezést. A technikus egyértelműen hibázott, hiszen ugyanolyan hatásköröket láthat csak el, mint egy humán egészségügyi asszisztens: úgyhogy nem állíthat fel kórképet, nem végezhet kezeléseket, beavatkozásokat.

Maurer szerint az elkövetkező időszakban jóval komolyabb ellenőrzések alá vetik az állatorvosi rendelőket, annak megállapítására: megfelelően végzik-e feladatukat az orvosok.


Disznóölés: minden esetben be kell vizsgáltatni a húst
Disznóölés: minden esetben be kell vizsgáltatni a húst


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: