2010-03-24 18:00:51• hírek • Czinzel László

Még vizsgálják a szelektív hulladékgyűjtést

Bár már a csütörtöki városi tanácsülés megvitatásra váró pontjai között volt a szelektív hulladékgyűjtés ügye, lekerült a napirendi pontok közül, mert még körültekintőbben kell megvizsgálják annak lehetőségeit.

A városi tanácsülést megelőző polgármesteri sajtótájékoztatón kiderült: a tervek szerint csak áprilisban kerül újra a városatyák asztalára a  szelektív hulladékgyűjtés ügye. Ilyés szerint komolyan át kell gondolni a rendszert a bevezetés előtt, ezért a Polgármesteri Hivatal a következő hét folyamán Szászmegyesen vizsgálja az ott meglevő hulladékgyűjtési rendszer, mivel egy nemrég Kolozsváron a témakörben megtartott konferencián bejelentették: az országban ott működik a leghatékonyabban a szelektív hulladékgyűjtés.

Az alapelképzelés szerint a megoldás az lenne, hogy két kategóriába - száraz illetve szerves hulladék - gyűjtenénk a szemetet, ezek további válogatása elviekben egy erre kialakított központban történne, ahol gyakorlatilag kézzel szelektálnák az egy kategóriába tartozó de többféle hulladékot - például a száraz hulladék kategóriában különválogatnák a papírt, a fát, az üveget stb.

A szelektív hulladékgyűjtés ügyében Ilyés szerint nem az összegyűjtés, hanem a tárolás és a feldolgozás jelenti a nagyobb gondot. Ez ügyben elsősorban a kormánynak kellene lépnie, hogy tisztázódjon: melyik hulladék újrafeldolgozását mennyivel szubvencionálják, így talán a vállalkozók részéről is nőne az érdeklődés az iparág iránt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: