2018-01-15 09:21:29• hírek • Oszkó Viktória

Még várni kell a komposztáló berendezésekre

A Szatmár Megyei Környezetvételmi Ügynökség és a Polgármesteri Hivatal közösen kezdtek a Környezetvédelmi Alap által indított projekt lebonyolításához.

Még 2016 végén tájékoztatták a lakosságot arról, hogy az Országos Környezetvédelmi Alap támogatást nyújtana 5.000 szatmárnémeti háztartásnak komposztáló berendezés beszerzéséhez.
 

A Komposzt-programban Szatmárnémeti 1,5 millió lejes pénzalapot kapna, amelyből komposztáló-berendezésekkel láthatja el a lakosságot. A cél, hogy minél kevesebb hulladék kerüljön a szeméttelepre, hiszen minden lerakott tonna hulladék után fizetnie kell a hivatalnak. Másrészt mindenki maga szabadulhat meg a szerves kerti vagy konyhai hulladéktól, úgy, hogy talajjavításra alkalmas komposztot készít belőle.
 

Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója elmondta, hogy a környezetvédelmi alap még nem indította be a programot. Mivel ők finanszíroznák a komposztáló berendezéseket, nekik kell zöld utat adniuk ahhoz, hogy megtehessék az első lépéseket.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: