2008-12-18 19:36:56• hírek • Parajdi Andrea

Érdemes szerződést kötni

Azok a lakók, akik nem kötöttek a Florisal Rt.-vel szerződést a szemétszállításra, jövő évtől kezdődően, nyolc lejt kell egy hónapra, személyenként kifizessenek -így döntött csütörtöki ülésén a Városi Tanács.

Már többször is tájékoztattuk olvasóinkat arról, hogy január elsejétől emelkedni fog a szemétszállítási díj, vagyis egy más módszer alapján számítják majd ki a fizetendő összeget.

A mostani rendszer szerint függetlenül attól, hogy ki mennyi hulladékot termel, mindenki ugyanannyit fizet a szemétszállításért. Januártól azonban úgy határozzák meg a tarifákat, hogy mindenkinek annyit kelljen fizetni, amennyit szemetel. Az új tarifabevezetés kapcsán azt is szem előtt tartja a város, hogy jövőre senki ne próbáljon valamilyen törvénytelen módon kitérni a szemétszállítási díj kifizetése alól.

Azok a lakók, akik nem újították meg, vagy ezúttal sem kötöttek szerződést a Florisal Rt.-vel jövőre egy hónapra, személyenként 8 lejt kell fizessenek a szemétszállításért. Ezt a tarifát a városi tanács csütörtöki ülésén, hosszas vitát követően fogadták el a tanácsosok.

A díjat két részletben is lehet majd rendezni, az egyiket március 31-ig, míg a másikat szeptember végéig kell befizetni. Ez az úgynevezett speciális illeték a Florisal Rt. költségvetését erősíti majd. Nem érdemes kitérni a fizetés alól, hiszen az Adó-, és Pénzügyi Ellenőrző Hivatal adósságlistáján regisztrálva lesz a tartózást felhalmozók névsora.

A városi tanács csütörtöki ülésén fogadta el a speciális illetéket.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: