2009-02-26 18:09:29• hírek • Parajdi Andrea

Még várni kell a díj bevezetésére

Akik nem fizetnek, azokat védjük? - tette fel a kérdést Ilyés Gyula Szatmárnémeti polgármestere, miután a városi tanács csütörtöki ülésén elhalasztotta a speciális szemétszállítási illetékről való döntést. Véleménye szerint a becsületesen fizető polgárok isszák meg a levét annak, ha felhagy a tanács a speciális illeték bevezetésével.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Ilyés Gyula polgármester a Prefektúra közbelépése ellenére is, mindenképpen szorgalmazni fogja a speciális szemétszállítási illeték bevezetését, amelyet azok a személyek fizetnek majd, akik nem kötöttek szerződést a szemétszállításra a Florisal Rt.-vel. A polgármester az erről szóló határozatot a február 26-i tanácsülésen napirendre is tűzte. A tanácsosok nagy része azonban a kérdés elnapolása mellett voksolt, mondván, hogy a nagy port kavart ügyet jobban át kell gondolni, ugyanis többen javaslatokkal álltak elő a szemétszállítás megszervezését illetően.

Ilyés Gyula polgármester nem hagyta szó nélkül a tanácsi határozatát, így sokadjára is elmagyarázta miért fontos a speciális illeték életbe léptetése. Mint mondta, a törvények szigorúan előírják, hogy a város meg kell oldja a szemét elszállítását, és ezt a költséget minden lakos után ki kell fizesse a szolgáltatást végző cégnek.

-Miből fizessünk, ha nem fizet a teljes lakosság? Csak azt a pénzt tudjuk erre a célra feláldozni, ami a lakosság adójából befolyik a városi kasszába. Tehát, azoknak a pénzét használjuk fel, akik becsületesen fizetnek adót és vélhetően a szemétszállításra is szerződést kötöttek. Ezt a pénzt inkább közhasznú fejlesztésekre kellene fordítani - magyarázta a polgármester, aki egy következő tanácsülésen ismét előterjeszti a szemétszállítási díj kérdését.

A Városi Tanács csütörtöki ülésén elnapolták a speciális szemétszállítási illeték kérdését.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: