2014-12-06 15:06:14• hírek • Kocsis Zoltán

Még várják a szakoktatásban részt venni akaró cégek jelentkezését

A munkaerőpiac igényei, a helyi fejlődési tendenciák és a helyi vállalkozások igényei döntik el, melyek azok a szakmák, amelyek közül a 2015-2016-os tanévben a diákok választhatnak Szatmár megyében. Éppen ezért nagyon fontos, hívja fel a figyelmet a megyei tanfelügyelőség, hogy azok a cégek, amelyek részt kívánnak venni a szakoktatás menetében, szándékukat minél hamarabb jelezzék.

A tanügyminisztérium által kidolgozott menetrend szerint a cégek, akik szerepel kívánnak vállalni a szakoktatásban, garantálva ezzel a gyerekek gyakorlati képzését és a szakmai gyakorlatok elvégzését, ebbéli szándékukat december 22-ig írásban jelezzék a tanfelügyelőségen. A kérvényeket a tanfelügyelőségnek január 9-ig kell kiértékelnie és eldöntenie, mely épületben adhatnak teret a különböző képzésnek.

Ezt követően a cégeknek január 16-ig kell aláírniuk egy keretszerződést a kijelölt oktatási intézménnyel, amely kontraktusban szerepelniük kell a szakképzés és az együttműködés pontos kereteinek.

A tanfelügyelőségnek mindezek alapján január 20-ig kell elkészítenie a beiratkozási tervet, amelynek január 13-ig kell eljutnia a szakminisztériumba.

Bővebb információt az érdeklődők a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség honlapján, a satmar.ro cím alatt találhatnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: