2013-08-30 13:37:11• hírek • Póti Orsolya

Még várják a leendő kilencedikeseket

Szeptember 5-6-án rendezi meg a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség a nyolcadik osztályt végezettek utolsó leosztását - tudtuk meg Szász Piroska főtanfelügyelő-helyettestől.

A Szatmár megyei szakközépiskolákban még több olyan, a beiskolázási tervben szereplő osztály van, ahol a tanulók létszáma  elmarad az indításhoz szükséges 15 főtől. Ennek ellenére Szász Piroska főtanfelügyelő-helyettes szerint nem lesznek problémák, ugyanis a szeptember elején megrendezésre kerülő utolsó elosztáson betelnek a jelenleg még üresen lévő helyek.

Elsősorban azokra a diákokra számítanak, akiknek nem sikerült elvégezniük a nyolcadik osztályt, s emiatt a rendszerbe csak a pótvizsgák után iratkozhattak be. Amint azt megtudtuk, az általános iskolát 163 diáknak nem sikerült befejeznie. A pótvizsgások mellett szeptemberben beiratkozhatnak még azok is, akik nem tették ezt meg időben.

A főtanfelügyelő-helyettes szerint ezek száma körülbelül háromszázra tehető. „Azoknak a diákoknak, akik kimaradtak a számítógépes rendszerből, azt javasoljuk, hogy szeptember 5-6. között jelentkezzenek a tanfelügyelőségen, azért, hogy megtörténhessen a beiskolázásuk. Reméljük, hogy a tanulók, illetve a szülők nem mulasztják el ezt az utolsó lehetőséget" - mondta el Szász.

Amennyiben sikerül minden diákot beiskolázni, nem kell az osztályok számát csökkenteni a szakközépiskolákban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: