2014-11-18 13:00:35• hírek • MTI

Még várják a jelentkezőket a MIK német nyelvtanfolyamára

Még vannak szabad helyek a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés által szervezett nyelvtanfolyamra.

A vártnál is nagyobb volt az érdeklődés a Magyari Ifjúsági Kezdeményezés német nyelvkurzusa iránt az idén nyáron, hiszen összesen 180 jelentkezőt regisztráltak. A tanfolyam iránt már az előkészítési szakaszban igen sokan érdeklődtek, de ennek ellenére a szervezők számára is nagy meglepetést jelentett, hogy a tavalyi 40 jelentkezőhöz képest idén ez a szám meghaladta a 180-at. Ezért azt ígérte a szervezet vezetősége, hogy ősszel is lehetőségük lesz a tanulni vágyóknak a német nyelv elsajátítására.

 A magas érdeklődőszámnak köszönhetően a szervezők egy színesebb ajánlattal rukkolnak elő a most ősszel induló, immár két típusú német nyelvkurzusra.

Az első típusú német nyelvkurzus inkább diákoknak, vagy olyan személyeknek ajánlott, akik szeretnék komolyabb szinten elsajátítani a német nyelvet. Ez a kurzus felkészít minden tanulni vágyót arra, hogy egy életreszóló német nyelvvizsgát letehessen (ECL).

Erről a tanfolyamról fontos tudni, hogy a teljes felkészültség eléréséig három szintet kell végigjárni: A1, A2, valamint B1 (a kezdőknek mindhármat, a haladóknak - azoknak, akik rendelkeznek minimális nyelvismerettel - elegendő csak az A2, valamint a B1-es szintet).
 Egy szint elsajátításához 11 hét szükséges. Ez a bizonyos 11 hét összesen 44 órát foglal magába, heti kétszeri alkalommal két órát, és 160 lejbe kerül. Ezáltal mind a három szint elsajátítása (A1, A2, B1) 480 lejbe kerül és összesen 33 hetet foglal magában, heti kétszeri alkalommal, két órát, ami összesen 132 órát jelent. 

Ahhoz, hogy ez a kurzus megszervezésre kerüljön szükség van legalább 30 jelentkezőre!

A második típusú német nyelvkurzus 6 hetes, 24 órát foglal magába, heti kétszer két órát. A kezdő szintű tanfolyam mindazoknak szól, akik itthon vagy külföldön szeretnének munkát vállalni, de idegennyelv ismeret nélkül nem tudnak elhelyezkedni. Ennek a kurzusnak az ára mindössze 30 lejbe kerül. 

Szatmárnémetiben és környékén több német és osztrák tulajdonban lévő vállalat, cég található, ahol alkalmazáskor előnyt jelent, mi több, adott esetben alapfeltétel a német nyelv ismerete. Mindkét tanfolyam oktatója Jékel Zsuzsanna, a Református Gimnázium némettanárnője lesz.

Érdeklődni az RMDSZ székházban, Csenteri Melindánál vagy Muresán Istvánnál, valamint a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés hivatalos telefonszámán a 0757-769-709-en 9 és 16 órák között lehet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: