2013-07-23 16:39:22• hírek • Póti Orsolya

Még várja a jelentkezőket a Kölcsey asszisztensképzője

Július 29-ig lehet beiratkozni a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium posztliceális tanfolyamára, az általános orvosi asszisztens képzésre. Az ősztől induló nappali tagozaton a helyek száma korlátozott: összesen harminc diák vehet részt a magyar nyelven zajló képzésen.

Az elmúlt tanévben indított először magyar nyelven zajló általános orvosi asszisztens képzést a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a tanfolyam sikerére való tekintettel pedig a 2013/2014-es tanévben is várja az egészségügy iránt érdeklődőket a posztliceális osztály.

Az ősztől induló tandíjmentes képzésre július 29-ig, jövő hétfőig lehet még beiratkozni, munkanapokon 9-14 óra között a főgimnázium titkárságán. A beiratkozáshoz szükséges a beiratkozási kérvény (kézzel írott), a születési bizonyítvány másolata, az érettségi diploma hitelesített másolata, vagy a líceum elvégzését bizonyító pecséttel ellátott írat, illetve a líceumi jegyek jegyzéke, házassági bizonyítvány másolata (névváltoztatás esetén), a személyi igazolvány másolata és a beiratkozási formanyomtatvány.

A posztliceális képzésen összesen harminc - érettségivel rendelkező, illetve tizenkét osztályt végzett, de érettségi diplomával nem rendelkező - diák vehet részt, és eddig 15-en töltötték ki a beiratkozási kérvényt - tudtuk meg a titkárságon dolgozókról.

A felvételi jegy 50 százaléka a felvételi írásbeli teszt eredménye, és 50 százaléka az érettségi átlag. Azon diákok esetében, akik nem rendelkeznek érettségivel, ezt 4-es jegynek számítják, tehát pl. teszt eredménye 10+4/2=7 a felvételi jegy.

A felvételi egy feleletválasztós teszt, amely harminc kérdést tartalmaz, egyenként 4 válaszlehetőséggel, kérdésenként egy helyes válasszal. A tesztre a XI. osztályos Anatómia tankönyvből a keringés, az emésztés és a légzés fejezet van feladva.

A vizsgára július 30-án, kedden 10 órától kerül sor. A tanintézmény vezetősége arra kéri a vizsgázókat, hogy 9 óra 30 percig jelenjenek meg.

Az eredményeket július 31-én 14 óra és 16 óra között teszik közzé, ezt követően pedig óvást nyújthatnak be a felvételizők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: