2010-09-26 16:22:43• hírek • Szatmár.ro

Fokozatosan nő az állásajánlatok száma

Az Országos Munkaerő Foglalkoztatási Ügynökség szatmárnémeti osztálya a betöltetlen állásokról tájékoztatta portálunkat.

A betöltetlen munkahelyek száma fokozatosan nő az elmúlt időszakhoz képest: megyei szinten most 272 szabad állás vár az elhelyezkedni vágyókra. Legkönnyebben a varrodai munkások  és a lábbelikészítők tudnak elhelyezkedni: a megyeszékhelyen kilencven szabad állás van ezeken a területeken. Jelenleg a megyeközpontban 229 szabad munkahely van, amelyből 13 esetben szükséges a felsőfokú-, 204 esetben a középfokú végzettség, 12 esetben  pedig nem szükséges semmilyen végzettség.

Az varrodai munkásokon kívül 23 helyre várnak kereskedelmi ügynököket, 7 helyre áruszállítókat,  32 helyre asztalosokat, és 5 helyre kárpitost. Megfelelő szakképzéssel ketten jelentkezhetnek programozónak,  négy helyre eladót, két helyre pedig recepcióst várnak.

 

Nagykárolyban jelenleg nyolc szabad állás van: 5 helyre várnak kamion és autósofőrt, egy helyre bárost, valamint egy autószerelőt és egy diszpécsert keresnek. Avasfelsővárosbanban huszonkilenc helyre várnak varrodai munkásokat, és öt helyre biztosításkötő ügynököket. Tasnádon és Turcon jelenleg nincs szabad állás. 

Aki viszont külföldön szeretne elhelyezkedni, annak most  lehetősége van a 148 ciprusi állásokból válogatni. Többek között péket és péksegédet, medence- összeállítót, hegesztőt és orvosi asszisztenst keresnek. Dániában 30 szabad állás vár a dolgozni vágyókra, Máltán pedig 200 orvosi asszisztenst és 20 patikust várnak.

A lehetőségekről bővebb információt az Országos Munkaerő Foglalkoztatási Ügynökség szatmárnémeti osztályának székhelyén, a Ion Ghica utca 36. szám alatt kaphatnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: