2010-11-17 12:34:09• hírek • Szatmar.ro

Még van pénz természetbarát fűtésrendszerre

Még mindig lehetőség van a pályázatok leadására a Zöld Ház programra, hiszen még legalább 41 felszerelést tudnak támogatni a maradék pénzösszegből.

Szatmár megye eleinte 1.863.427 lejt kapott a Zöld Ház programra beérkezett igénylések támogatására, azonban ezt időközben még 108.573 lejjel kibővítették, amely körülbelül 18 támogatást fedez.

Bár a program július elsejétől startolt, még mindig nem kell elcsüggedniük azoknak, akik úgy gondolták eddig, hogy lemaradtak róla. Még mindig van a pénzalapból, jelenleg 246.000 lej várja, hogy kiosztásra kerüljön. Amint azt a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Igazgatóságtól megtudtuk, ez az összeg körülbelül 41 személy támogatását fedezi, érdemes tehát összeszedni a szükséges iratokat a természetbarát fűtésrendszer beszereléséhez.

Július 1-étől mostanig 1.726.000 lej értékben támogatták az igénylőket a megyéből, szám szerint 285 dossziét bíráltak el sikeresen. Ebből 20 személy már fel is szereltette a napenergiával, vagy hőszivattyúval, azaz a föld melegétől működő fűtésrendszert. Ők már letették az elszámoláshoz szükséges iratokat a környezetvédelmi hivatalhoz, és vannak olyanok is, akiknek már zsebükben van a támogatás összege.

Azok a pályázók, akik eddig még nem kaptak visszajelzést, nem kell elcsüggedniük, hiszen ez nem azt jelenti, hogy nem részesülhetnek a támogatásban. A környezetvédelmi felügyelőségtől megtudtuk, hogy lassan megy az iratok ellenőrzése, eddig a július 23-ig benyújtott dossziékat tudták csak ellenőrizni, azaz az első 130 igénylő iratcsomóját tudták átnézni.

Ebből 114-et elfogadtak, és csak 16-ot utasítottak vissza. A fellebbezéseket követően ezek közül hármat mégiscsak elfogadtak. A fizikai személyek, akik szeretnék kiegészíteni vagy helyettesíteni hagyományos fűtésrendszerüket teljesen természetbarát és olcsó fűtésrendszerre, még nem késték le a kormány finanszírozását, hiszen még van pénz támogatásra.
Részleteket a Környezetvédelmi Alap honlapján, a http://www.afm.ro/program_casa_verde.php oldalon olvashatnak.


Még mindig lehet pályázni
Még mindig lehet pályázni


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: