2011-08-30 16:26:53• hírek • Kocsis Zoltán

Még több helyen léphetjük át a határt

Karnyújtásnyi távolságra került az újabb Szatmár megyei határátkelő megnyitása Magyarország és Románia között, miután a Megyei Tanács (MT) megnyerte azt a pályázatot, amelynek köszönhetően öt millió eurós támogatást kap a Szaniszló és az Ömböly közötti útszakasz megépítéséhez.

Ezt Csehi Árpád, az MT elnöke jelentette be, leszögezve, télig szeretné kiírni a közbeszerzési licitet, hogy aztán tavasszal már hozzákezdhessenek az építési munkálatokhoz. „Remélem, mire elkészülünk a munkával, akkor már a schengeni övezethez tartozunk", mondta.

Az említett útszakasz megközelítőleg 15 kilométer hosszú és öt millió eurót sikerült megpályázni. Ami a jelenlegi állapotát illeti, a Szaniszló és Károlyipuszta közötti rész jelenleg kövesút, a folytatása pedig földút.

A határvidék infrastruktúrájának fejlesztése azonban ezzel még messze nem ért véget. Csehi elmondta ugyanis, hogy a már meglévő két átkelő, a Pete - Csengersima és a Csanálos - Vállaj (na meg a fent említett) mellett továbbiak létrehozása is várható. Már sikerrel megpályázták ugyanis Szárazbereket Garbolccal és az Óvárit Csengerújfaluval összekötő út megépítését, továbbá készül a műszaki dokumentáció Kispeleskét Zajtával valamint a Börvelyt Tiborszállással összekötő útszakasz megépítéséhez is.

Mindemellett Csehi elárulta azt is, hogy szeretnének kiépíteni egy bicikliutat a Túr töltésén is, amivel kapcsolatban a hosszú távú cél az lenne, hogy létrejöjjön egy Szamos, Tisza, Túr menti kerékpárút-hálózat. Ez lehetővé tenné egy komplett kerékpártúra megszervezését, erre pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg megye is vevőnek bizonyult.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: